Jeroen Wollaars wint Sonja Barend Award voor interview Wopke Hoekstra
Bron: Rogier Veldman

Jeroen Wollaars wint Sonja Barend Award voor interview Wopke Hoekstra

Geschreven door Carmen de Jonge Laatste update:

Journalist Jeroen Wollaars heeft de Sonja Barend award gewonnen. Hij wint de prijs voor zijn verkiezingsinterview met Wopke Hoekstra van afgelopen maart. Wollaars kreeg de prijs zojuist uit handen van Sonja Barend in de talkshow Khalid & Sophie.

Wollaars interviewde Hoekstra een week voor de parlementsverkiezingen, op 10 maart 2021 voor Nieuwsuur. ‘Ervaren politici zien vaak van mijlenver aankomen welke kant een gesprek opgaat. Die kunnen dan een kant op bewegen, of ze schakelen in het moment zelf,’ zo blikt Wollaars terug in een interview in de VARAgids.

Wollaars had zich maandenlang voorbereid op het interview, samen met politiek redacteur Nynke de Zoeten en eindredacteur Jane van Laar. Tot op de minuut nauwkeurig hadden ze uitgestippeld wie wat wanneer zou zeggen. Wollaars: ‘Het klinkt oneerbiedig en het is niet het juiste woord, maar Hoekstra liep met open ogen in de valletjes die we voor hem hadden gezet.’

Het interview werd door een vakjury van meer dan veertig tv-critici, vakgenoten en mediajournalisten verkozen uit een longlist van elf interviews. Andere kans hebbers waren onder andere Matthijs van Nieuwekerk, Humberto Tan, Twan Huys, Marielle Tweebeeke en Cornald Maas.