Veronica scoort met Meimaand Filmmaand: beste maand ooit

Veronica scoort met Meimaand Filmmaand: beste maand ooit

Geschreven door Pieter Jongsma

Tv-zender Veronica heeft haar beste Meimaand Filmmaand achter de rug. Veronica's Meimaand Filmmaand 2018 gaat de boeken in als de beste maand ooit voor de tv-zender. Met een marktaandeel van 8.2%* is het oude record uit 2011 (7.8%) verpletterd.

In de Meimaand Filmmaand stond het thema science fiction dit jaar centraal en dat heeft de kijker gewaardeerd. Het gemiddelde marktaandeel van de films in mei bedroeg 10.1%; dit is een stijging van 13% ten opzichte van vorig jaar.

Jurassic World was de best scorende film van deze Meimaand Filmmaand met een marktaandeel van 16.2% . Het marktaandeel van Veronica groeit de afgelopen maanden explosief. De zender is in de eerste maanden van 2018 maar liefst 22% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van de negen best bekeken blockbusters op de Nederlandse tv in 2018 waren er negen bij Veronica te zien.*

Bastiaan van Dalen, zendermanager van Veronica: "Dit record laat wederom zien dat de kijker de blockbuster-content van Veronica waardeert. Veronica is en blijft de filmzender van Nederland. De Meimaand Filmmaand was nog maar een voorproefje van een prachtig najaar voor de liefhebbers van films, want naast de komst van de mannen van VI, de verlenging van de rechten van de UEFA Champions League en de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen, komt Veronica met meer filmpremières dan elke andere zender. Vanaf september brengt Veronica als eerste zender in de tv-geschiedenis elke week een filmpremière. En zoals de kijker mag verwachten zijn dit alleen de allerbeste blockbusters!"

Foto: Talpa TV