The Parent Trap is de best bekeken film van de zaterdagavond

The Parent Trap is de best bekeken film van de zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond waren er voor de kijker bijzonder veel films te zien op televisie. NPO 2 zond op de late zaterdagavond de film Jagten uit. Deze film uit 2012 is geregisseerd door Thomas Vinterberg.

De hoofdrollen zijn voor Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen en Annika Wedderkopp. Deze film is bekeken door 168.000 mensen. Met deze kijkcijfers is er geen plek voor deze film in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VPRO komt uit op 4,6 %.

NPO 3 zond zaterdagavond de Nederlandse film Spion van Oranje uit. Deze actiekomedie uit 2009 is geregisseerd door Tim Oliehoek. Volgens televisiegids TV Film is deze film slecht één ster waard. Niemand minder dan Paul de Leeuw speelt samen met Najib Amhali en Jennifer Hoffman de hoofdrol in deze film.

In totaal keken er 169.000 mensen naar deze film. Hiermee is de film het op één na best bekeken op NPO 3. Met de kijkcijfers voor deze film staat Spion van Oranje niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de VARA komt uit op 3,6 %.

Niet alleen de publieke zenders hadden een film op het programma, ook de commerciële zenders deden dit. RTL 5 zond in de vooravond de film Broken City uit. Deze film komt uit 2010 en is geregisseerd door Allen Hughes. De hoofdrollen voor deze film zijn weggelegd voor Mark Wahlberg, Russell Crowe en Catherine Zeta-Jones.

In totaal keken er 136.000 mensen naar deze film. Hiermee staat de film niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 5 komt uit op 3,1 %. Direct na Broken City zond RTL 5 nog een film uit. De thriller uit 2010, Black Swan.

Black Swan is geregisseerd door Darren Aronofsky. Niemand minder dan Natalie Portman heeft onder andere de hoofdrol. Met haar zijn Mila Kunis en Winona Ryder in deze film te zien. In totaal keken er 137.000 mensen naar deze film. Met de kijkcijfers staat Black Swan ook niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 5 komt uit op 3,5 %.

RTL 7 zond net als RTL 5 ook twee films uit. Om 20.00 uur werd de film Rommel uitgezonden. De film uit 2012, met een rare titel, is geregisseerd door Stein von Kamienski. In deze film spelen Ulrich Tukur, Benjamin Sader en Aglaia Szyszkowitz de hoofdrol.

In totaal werd deze film door 268.000 mensen bekeken. Met deze kijkcijfers staat deze film op plek 23 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 7 komt uit op 6,0 %. Na Rommel zond RTL 7 de film Raid of Rommel uit. Deze film uit 1971 is geregisseerd door Henry Hathaway. Richard Burton, John Colicos en Clinton Greyn spelen de hoofdrol.

Van de kijkers voor Rommel bleven er 226.000 mensen over voor Raid of Rommel uit. Door de kijkcijfers staat deze film niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor RTL 7 komt uit op 6,7 %. Dit is een hoger marktaandeel dan voor de film Rommel (6,0 %).

SBS6 zond, zoals al vaker, ook een film uit. The Parent Trap moest het opnemen tegen over de concurrentie. Deze vrij lange film komt uit 1998 en is geregisseerd door Nancy Meyers. In deze film spelen Lindsay Lohan, Dennis Quaid en Natasha Richardson de hoofdrol.

Deze film wist goed te scoren voor SBS6. In totaal keken er 379.000 mensen naar deze film. Met deze kijkcijfers staat deze film op plek 15 in de kijkcijfer top 25. Met deze kijkcijfers is The Parent Trap de best bekeken film van de zaterdagavond. Het marktaandeel voor SBS6 komt dankzij deze film uit op 8,1 %.

Ook Veronica kwam met een film. The Contract werd rond 22.00 uur uitgezonden. Deze thriller komt uit 2006 en werd geregisseerd door Bruce Beresford. Morgan Freeman, John Cusack en Jamie Anderson spelen in deze film de hoofdrol.

In totaal keken er 202.000 mensen naar deze film. Deze kijkcijfers zijn niet genoeg om een plek te veroveren in de kijkcijfer top 25. Toch scoort deze film beter dan de films van RTL 5. Ook is deze film het best bekeken op Veronica. Het marktaandeel voor Veronica komt uit op 4,5 %.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.