Ziggo Sport wil uitzendrechten kickboksen graag behouden

Ziggo Sport wil uitzendrechten kickboksen graag behouden

Geschreven door Daniël Schalk

Sportzender Ziggo Sport wil de uitzendrechten van de kickboks-wedstrijden van kickboksorganisatie Glory graag behouden. Dat heeft een woordvoerder van Ziggo Sport aan Showbizznetwork.nl laten weten. John de Mol zei vrijdag in RTL Late Night dat hij de uitzendrechten graag wil overnemen.

De Mol wil de wedstrijden van Glory gaan uitzenden op Veronica, waar vanaf na de zomer ook Voetbal Inside te zien is. “Ziggo Sport zendt Glory dit jaar inderdaad uit. We willen de rechten graag behouden”, aldus Ziggo Sport. Verder wil de woordvoerder van de sportzender er niks over kwijt.

Volgens De Mol past sport goed bij mannenzender Veronica, dat al de Champions League, het Nederlands elftal en het vrouwenelftal uitzendt. Daar moet ook kickboksen bijkomen. “Het is allemaal nog niet rond, maar ik zou het wel willen, ja. We zijn serieus in gesprek”, zei De Mol vrijdag in RTL Late Night.

De mediamagnaat wil graag nog meer AAA-sporten binnenhalen, maar schaatsen hoort daar niet bij. “Schaatsen is overwegend dagtelevisie. Dat is voor commerciële zenders een lastige tijd om je geld terug te verdienen”, aldus De Mol. Hij heeft wel geprobeerd de Formule 1 binnen te halen, maar dat blijft bij Ziggo Sport.

Lees ook: John de Mol wil kickboksen uitzenden op Veronica

Het VI-trio Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maken na de zomer de overstap van RTL7 naar Veronica. Voordat zij na de zomer de overstap maken naar zender van John de Mol, zijn zij vanaf vanavond direct na de wedstrijden van het WK Voetbal in Rusland op RTL4 te zien met VI Oranje Blijft Thuis.

Foto: Ziggo Sport