Ziggo lanceert nieuwe sportzender Ziggo Sport

Ziggo lanceert nieuwe sportzender Ziggo Sport

Geschreven door Daniël Schalk

Ziggo lanceert donderdag 12 november de nieuwe sportzender Ziggo Sport. Jack van Gelder wordt het gezicht van de nieuwe sportzender en gaat samen met Frank Evenblij het wekelijkse Ziggo Sport-programma Peptalk presenteren. Ook zal Van Gelder wedstrijden vanuit de studio presenteren.

Ziggo Sport gaat grote evenementen in de topsport, de wekelijkse talkshow Peptalk en sport gerelateerde films en documentaires uitzenden. Voor meer sport kan de kijker een abonnement afsluiten op het nieuwe voetbal-betaalkanaal Ziggo Sport Totaal, de nieuwe naam van Sport1.

De sportzender is een direct gevolg uit de fusie van UPC en Ziggo. “De bundeling van de krachten maakt de lancering van Ziggo Sport nu mogelijk. We doen dit omdat we overtuigd zijn van de waarde van sport en entertainment voor onze klant”, aldus Baptiest Coopmans, de CEO van Ziggo.

Ziggo-klanten kunnen op de zender gratis kijken naar voetbalwedstrijden als EK- en WK-kwalificatieduels en Spaanse competitieduels, de Formule 1 en NBA-basketbal. Ook zal Ziggo belangrijke golf-, tennis- en atletiek evenementen uitzenden op haar gratis sportzender.

Jack van Gelder gaat samen met Frank Evenblij Peptalk presenteren. “Je krijgt niet elke dag de kans om een nieuwe sportzender op te zetten, dat is fantastisch! Omdat het een gratis kanaal is voor alle Ziggo-klanten hebben we een potentieel miljoenenpubliek”, aldus Jack, oud-NOS-presentator.

“Het mooie van de nieuwe Ziggo-sportzender is dat er naast internationale topsport ook veel aandacht komt voor Nederlandse sporten die vroeger een stuk minder aandacht kregen. Dat is niet alleen leuk voor de sportliefhebber, maar ook goed voor de Nederlandse sport”, vervolgt Van Gelder.

Betaalzender Ziggo Sport Totaal biedt hetzelfde aan als Sport1 voorheen aanbood. Het pakket bestaat uit zes zenders, waaronder de 24/7-kanalen Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Voetbal, Ziggo Sport Golf en Ziggo Sport Racing. Sport1-klanten gaan automatisch over naar Ziggo Sport Totaal.