John de Mol haalt uitzendrechten GLORY binnen

John de Mol haalt uitzendrechten GLORY binnen

Geschreven door Daniël Schalk

Het is John de Mol gelukt om de uitzendrechten van de kickboks-wedstrijden van GLORY binnen te halen. GLORY Kickboxing en Veronica gaan een meerjarige uitzendovereenkomst aan die de impact van vechtsport op de Nederlandse tv aanzienlijk zal vergroten. Dat laat Talpa TV vandaag weten.

De overeenkomst met John de Mol’s Talpa TV omvat uitzendingen van elk GLORY-event (de genummerde events en de SuperFight Series), evenals shoulder programming en het uitzenden van een frequent magazine waarbij Veronica gebruik kan maken van het rijke archief van GLORY.

John de Mol onthulde drie weken geleden in de laatste uitzending van RTL Late Night met Humberto Tan als presentator dat hij graag kickboks-wedstrijden wil gaan uitzenden op Veronica. “Het is allemaal nog niet rond, maar ik zou het wel willen, ja. We zijn serieus in gesprek”, zei de mediamagnaat toen.

De gesprekken zijn nu afgerond. CEO Marshall Zelaznik van GLORY is erg blij met de overeenkomst met Veronica. “Met het landelijke bereik van Veronica hebben alle fans in Nederland als nooit tevoren toegang tot de GLORY-content en hun favoriete Nederlandse en internationale sterren”, aldus Zelaznik.

Veronica verstevigt zich met GLORY als sportzender. “GLORY-events zijn spectaculair, waarbij er slechts plaats is voor absolute topsporters. En Nederland is een land vol uitblinkers, vandaar dat Veronica graag deze wedstrijden op tv brengt”, aldus zendermanager Bastiaan van Dalen van Veronica.

De eerste kickboks-wedstrijden van GLORY bij Veronica zijn GLORY 55 New York en GLORY 55 SuperFight Series op vrijdag 20 juli. Heel speciaal worden ook GLORY 59 Amsterdam en GLORY 59 SuperFight Series, die op zaterdag 29 september in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam plaatsvinden.

Het is nog niet bekend wie de GLORY-events gaat presenteren. De wedstrijden zullen in ieder geval niet gepresenteerd worden door het VI-trio, dat na de zomer overstapt naar Veronica. Hélène Hendriks verklapte eerder dat zij ook de overstap maakt naar Veronica en misschien het kickboksen gaat presenteren.

Lees ook: Ziggo Sport wilde de uitzendrechten graag behouden

Foto: Talpa TV