Heleen van Royen biedt Ferry Doedens excuses aan

Heleen van Royen biedt Ferry Doedens excuses aan

Geschreven door Pieter Jongsma

Heleen van Royen heeft haar excuses aangeboden aan Ferry Doedens. Via Twitter ging de schrijfster door het stof na een opmerking in Ranking the Stars. "Sorry Ferry Doedens, ik neem alles terug", twitterde Van Royen woensdagavond. "Me and my big mouth, hopeloos."

Doedens wond zich op over een opmerking van Van Royen over de opnamen van het jolige Ranking the Stars. De schrijfster zei dat het 'vreemde gedrag' van de soapacteur haar deed denken aan cokegebruik. "Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen zulke dingen roepen. Het klopt uiteraard helemaal niet", reageerde Doedens woensdagavond.

Later die avond twitterde Van Royen haar excuses. "Al was je wel druk voor een kampioen levend standbeeld. Vrede?", voegde de schrijfster daaraan toe.

Of Ferry, die benadrukte dat hij in 2006 toch echt Nederlands kampioen Living Statue is geweest, Heleens spijtbetuiging accepteert, is niet duidelijk. "Toch jammer Heleen dat ik door wie ik ben dit krijg te horen van je. Als je me zou kennen, dan zou je dit soort dingen nooit roepen."

Cabaretier Richard Groenendijk, die eveneens in het nieuwe seizoen Ranking the Stars te zien is, kwam tussenbeide. "Nou is het klaar jongens. We hadden het zo gezellig afgelopen weekeinde. En door." Daar sloot Van Royen zich bij aan. "Eens. Ik zeg: we doen een borrel in een parenclub, lijntje ... eh ... zand erover, klaar."