Heleen van Royen bedankt Evert Santegoeds

Heleen van Royen bedankt Evert Santegoeds

Geschreven door Pieter Jongsma

Heleen van Royen is erg blij met Evert Santegoeds. De 47-jarige schrijfster jubelt dat ze dankzij een schadevergoeding na onenigheid over een verhaal in Privé een feestje kan bouwen. Privé-hoofdredacteur Santegoeds beweerde dat Van Royen het vriendje van haar dochter Olivia had afgepakt.

"Evert bedankt, Evert bedankt, Evert, Evert, Evert bedankt!, zingen Olivia en ik in koor", schrijft Van Royen op Facebook. "Olivia vliegt dit weekeinde (Evert, bedankt!) naar huis om van zon, zee en strand te genieten."

Ook grapt de schrijfster over de roddel dat ze maandenlang een seksrelatie zou hebben gehad met de tennisleraar. "We gaan zaterdagavond de bloemetjes buiten zetten met onze Braziliaanse PRIVÉ-tennisleraar Ruan en nog wat Nederlandse chicks. Party Time! Foto's volgen."

Heleen, die vorige maand bekendmaakte te gaan scheiden van Ton van Royen, spande vorige week een kort geding aan tegen De Telegraaf en weekblad Privé. Donderdag troffen beide partijen een schikking. De Telegraaf plaatste een rectificatie en ook Privé rectificeert het verhaal deze week. De advocaat van Van Royen liet weten dat de schrijfster en haar dochter ook een schadevergoeding krijgen.

"Privé en Telegraaf hadden bij Olivia en mij om wederhoor moeten vragen voordat ze het verhaal publiceerden, zoals het hoort", schrijft Van Royen. "Dan hadden we ze gelijk laten weten dat ze op het punt stonden grove onwaarheden te verspreiden."