Renze Klamer presenteert dagelijkse talkshow

Renze Klamer presenteert dagelijkse talkshow

Geschreven door Pieter Jongsma

Renze Klamer presenteert vanaf september een eigen talkshow op het themakanaal van NPO 1, daarvoor maakt de presentator de overstap van de EO naar BNNVARA. Zo maakte de fusieomroep dinsdag bekend. Klamer gaat voor BNNVARA een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS journaal op NPO 1 Extra.

"In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied. Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma's gemaakt, met name op NPO Radio 1.", laat de presentator weten.

Klaver heeft zin in zijn nieuwe uitdaging bij BNNVARA. "BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma's, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken."

Robert Kievit, mediadirecteur BNNVARA: 'Met Renze hebben we een nieuwe loot aan de journalistieke stam van BNNVARA. Hij is een journalistiek talent. BNNVARA ziet een mooie toekomst voor Renze, op televisie, radio én online. Te beginnen met een dagelijks en actueel praatprogramma op NPO 1 Extra. Wij zien ernaar uit om samen met hem aan die mooie toekomst te werken.'

Renze Klamer is sinds 2009 werkzaam bij de EO. Op NPO Radio 1 presenteert hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse Radio 1-avondprogramma 'Langs de Lijn En Omstreken'. Ook presenteert hij Dit is de Dag en was hij te zien bij Knevel & Van den Brink.

Foto: EO