Recensie: House of Talent

Recensie: House of Talent

Geschreven door Sebastiaan Boers

SBS6 kwam maandagavond met een nieuwe talentenjacht. In House of Talent gaan twee juryleden op zoek naar 'uniek' talent. Dit 'talent' kan zich ontwikkelen in het House of Talent. Maar voor het zover is, moeten de kandidaten eerst auditie doen voor de twee juryleden. Het zijn voor mij twee totaal onbekende juryleden. Ik heb die twee mensen nog nooit eerder gezien. Maar dat kan aan mij liggen, dat ik die twee niet ken.

Is het onderscheidend? Nou het eerste wat mij opvalt is de houding van de 'talenten'. Die zijn enorm zelfverzekerd en denken de hele wereld aan te kunnen. Zo was daar iemand die vond dat ze beter zong dan Ilse de Lange. Dat vind ik nogal een bijzondere uitspraak voor een onbekend 'talent'. Met zo'n houding kom je er echt niet hoor. Hoe komen ze aan deze 'talenten' vraag ik mij ook vaak af. 

House of Talent is een talentenjacht die ik niet wil volgen. Normaal houd ik wel van een talentenjacht. Maar deze talentenjacht sla ik heel graag over. De kandidaten zijn mij iets te overdreven. Die denken de hele wereld aan te kunnen. Dat gaat hoe dan ook botsen in dat speciale 'huis'. Misschien is dat wel het doel van deze talentenjacht? Ik weet het niet en ik wil het niet weten. Dit is gewoon slechte televisie. Waarom zou je willen kijken naar mensen die zichzelf beter vinden dan een ander. Dan heb je het bij mij al snel bekeken.

Wanneer een 'talent' zichzelf bewezen heeft voor de jury, volgt er een keuze moment. De juryleden kunnen een keuze maken voor het 'talent'. Kiest een jurylid voor een 'talent' dan mag die op een 'hot seat' zitten. Dat hebben wij wel vaker gezien natuurlijk. Overigens leken die 'hot seats' wel klapstoelen van een bekend warenhuis, maar dat geheel terzijde. Over de inrichting zal ik maar niets zeggen...

Ik kan werkelijk niets positiefs vinden aan House of Talent. Deze talentenjacht laat ik graag aan mij voorbij gaan. Misschien heeft dat ook wel te maken dat het een realityprogramma gaat worden. Ook met realityprogramma's heb ik niet heel veel. Toch zullen er mensen zijn die dit wel kunnen waarderen. Die gaan hier misschien wel elke werkdag naar kijken. Verder wil ik alle 'talenten' heel veel succes wensen in het House of Talent.

House of Talent is iedere werkdag om 19.00 uur te zien bij SBS6.

Foto: Talpa