Recensie: Het nieuwe seizoen van de TV Kantine

Recensie: Het nieuwe seizoen van de TV Kantine

Geschreven door Sebastiaan Boers

'Maar het allermooiste is toch wel dat Carlo en Irene weer samen werken'. 

Zaterdagavond ging het negende seizoen van de TV Kantine van start. Vanaf het allereerste moment werd duidelijk dat het een compleet vernieuwd seizoen is. Zo is de leader compleet veranderd. Veel kijkers vonden de leader vrij lang duren. Maar toch heeft het ook wel weer iets speciaals. Het liet duidelijk zien dat er een nieuw seizoen is begonnen.

Naast de nieuwe leader is er meer veranderd. Zo is de kantine zelf verdwenen! De Bekende Nederlanders (BN-ers) konden geen broodje meer halen bij Kim Holland of Albert Verlinde. In het nieuwe seizoen staat één programma centraal. Zo stond zaterdagavond de talkshow Jinek, van Eva Jinek, centraal. Deze nieuwe opzet is een gedurfde stap van Carlo Boszhard en Irene Moors. 

Het kan voor de kijkers misschien even wennen zijn. Maar toch is deze verandering heel erg leuk om te zien. Vanuit het programma komen er allerlei persiflages voorbij. Zo kwam illusionist Victor Mids voorbij. Het is de eerste keer dat Carlo in de huis van Victor kroop. De gelijkenissen waren heel erg goed gelukt. De manier waarop Carlo de stemmen eigen kan maken is én blijft bijzonder om te zien.

Daarnaast maakten Carlo en Irene een persiflage op de serie House of Cards. Het werd een letterlijk 'onderbroekenlol' moment. De gelijkenissen waren opnieuw heel goed gelukt. Maar voor wie die serie niet kent, is de persiflage alsnog heel goed gelukt. De woordgrappen zijn weer als vanouds goed. De sfeer zat er meteen weer goed in.

Het populaire spelprogramma, De Slimste Mens, kwam ook nog voorbij. Carlo nam maar liefst drie rollen op zich. Hij was te zien als Phillip, Maarten én Erland. Irene was in deze scene te zien als Angela de Jong, de recensent van  het AD. Veel kritieken in de richting van RTL kwamen volop aanbod. Vooral Erland leek het niet zo leuk te vinden. Maar de TV Kantine neemt, zoals wel vaker, alles en iedereen op de hak. Want er mag ook wel eens gelachen worden om alle kritiek die RTL te voortduren kreeg.

Daar draait de TV Kantine ook uiteindelijk om; lachen. Er mag ook meer gelachen worden op televisie. Met de terugkeer van de TV Kantine kan er ook weer eens gelachen worden. Ook in de nieuwe stijl van de TV Kantine valt genoeg te lachen. Maar het allermooiste is toch wel dat Carlo en Irene weer samen werken. Irene is eindelijk weer eens op RTL 4 te zien. Want zeg nu zelf, Irene hoort toch gewoon bij RTL 4 én bij Carlo?

De komende weken valt er nog genoeg te lachen. Volgende week staat de TV Kantine bijvoorbeeld in het teken van Voetbal Inside. Dit voetbalprogramma is wel vaker nagedaan. Maar volgende week staat de gehele uitzending in het teken van Voetbal Inside. Dat zal ongetwijfeld weer hilarisch gaan worden. Naast Carlo en Irene doen er ook een hoop gast acteurs en actrices mee.

Dat is wel vergelijkbaar met eerdere seizoenen. Zo zijn onder andere Buddy Vedder, Kasper van Kooten en Jelka van Houten te zien geweest. Zij ondersteunen Carlo en Irene met hun persiflages. Maar toch draait de TV Kantine echt om Carlo en Irene. De twee zijn eindelijk weer samen. Het voelt echt vertrouwd om die twee weer samen te zien in één programma.

De TV Kantine is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.