Jan Versteegh naar Talpa Network

Jan Versteegh naar Talpa Network

Geschreven door Pieter Jongsma

Jan Versteegh maakt de overstap van BNNVARA naar Talpa Network. Dat heeft het mediabedrijf van John de Mol maandag bekend gemaakt. Eerder dit jaar gingen er al geruchten over de overstap. Versteegh is vanaf januari 2019 te zien bij SBS6, waar hij de kans krijgt om grote studio shows te presenteren.

Er wordt ook gewerkt aan een nieuw dagelijks programma dat hij gaat doen. Hoe dat programma er precies uit gaat zien wordt later bekendgemaakt. Talpa Network en Jan Versteegh gaan daarnaast met elkaar in gesprek over de rol die hij kan spelen in de crossmediale strategie van het bedrijf. Versteegh trekt niet alleen op televisie veel kijkers, online heeft hij ook veel fans.

"Of hij nou op straat loopt met een cameraploeg, in een studio een live programma presenteert of online actief is, Jan Versteegh is een multitalent," zegt John de Mol. "Talpa Network wil altijd zo veel mogelijk mensen bereiken, met content die echt raakt, zowel voor televisie als online. Ik weet zeker dat Jan daar een belangrijke bijdrage aan gaat leveren."

"Na vijf mooie jaren bij BNNVARA voelde het als het perfecte moment voor een volgende stap in mijn carrière. Talpa Network is een plek waar ontzettend veel gebeurt en John gaf mij, naast zijn volle vertrouwen, geweldige programma's om te mogen maken. Ik kan niet wachten om in januari aan dit grote avontuur te beginnen," zegt Jan Versteegh.

De afgelopen vijf jaar maakte Jan Versteegh naam bij BNNVARA als presentator van onder meer Spuiten en Slikken, Proefkonijnen, Jan de Belastingman en Trippers. Tot het einde van het jaar zal hij te zien blijven bij de publieke omroep.

Foto: Twitter Jan Versteegh