Gijs Staverman stapt over naar KRO

Gijs Staverman stapt over naar KRO

Geschreven door Pieter Jongsma
Vanaf 2 januari 2014 zal Gijs Staverman voor de KRO een nieuw lunchprogramma op Radio 2 gaan presenteren. Staverman brengt een mix van muziek & entertainment en een blik op de actualiteit op werkdagen van 12.00 tot 14.00 uur.

De KRO is verheugd over de komst van Gijs Staverman. Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Gijs is een ervaren en geliefde radiopersoonlijkheid die positieve en enthousiasmerende radio maakt. Zijn positieve levensgevoel past uitstekend bij de KRO. Zijn komst is een verrijking en zal bijdragen aan de vernieuwing van de Radio 2-programmering. Ik ben ervan overtuigd dat Gijs er in zal slagen om een fantastisch nieuw KRO-programma neer te zetten.”

Gijs Staverman (Alkmaar 1966) begon zijn landelijke radiocarrière in 1991 bij Veronica. Hij presenteerde daar programma’s als Oh, wat een Nacht!, de Nederlandse Top 40 en Staverman op Stelten. Ook maakte Staverman in die jaren diverse televisieprogramma’s voor Veronica, Yorin en RTL 4. Via de radiozenders Yorin FM en RTL FM kwam hij in 2006 bij Q-Music terecht, waar Staverman momenteel iedere dag tussen 10 en 13 uur een programma presenteert.

Gijs Staverman: “Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging. De KRO biedt mij de kans om mijn horizon te verbreden. Ik ga een lekker lunchprogramma maken waarin ik veel prettige muziek draai en mensen bijpraat over wat er in de wereld gebeurt. Een heel leuke nieuwe stap. Ik ga me ongetwijfeld snel thuis voelen op Radio 2.”

Frits Spits, de maker van het huidige lunchprogramma Tijd voor Twee, kondigde eerder al aan eind dit jaar te willen stoppen met zijn werkzaamheden op Radio 2. Hij gaat een nieuw programma maken op Radio 1, wekelijks op zaterdag te beluisteren.