Gijs Staverman blijft lonken naar televisie

Gijs Staverman blijft lonken naar televisie

Geschreven door Pieter Jongsma

Gijs Stavermans overstap van Q-music naar Radio 2 betekent niet dat de presentator niets op televisie zal doen. "Met tv ga ik graag vreemd", vertelt Staverman aan het AD. "De directie van de KRO weet dat."

Staverman, die eerder bij Veronica en RTL presenteerde, heeft nog geen tastbare ideeën voor programma's die hij zou willen maken. "We kunnen het ons voorstellen, maar er zijn nog geen concrete plannen."

Voorlopig stort Staverman zich op zijn nieuwe radioprogramma, dat begin volgend jaar van start gaat. De 47-jarige dj wil een vrolijke lunchshow gaan maken. "Natuurlijk is er wel wat angst of de luisteraar mij slikt daar. Ik bén een commerciële jongen. Maar naarmate ik ouder word, trek ik me minder aan van kritiek."

Staverman krijgt bij Radio 2 het tijdslot van Frits Spits, die naar Radio 1 overstapt. De dj wil zichzelf niet de opvolger van Spits noemen. "Je kunt Spits ook niet opvolgen. Ik ga gewoon lekker radio maken. Mensen door de dag helpen."

Staverman twijfelde lang of hij Q-music moest verlaten voor Radio 2. "Wat me uiteindelijk over de streep trok, is de gedachte dat ik deel kan uitmaken van de vernieuwingsslag die ze bij Radio 2 willen doorvoeren."

Andere toekomstplannen van Staverman zijn minder concreet. Zo vertelt hij dat een huwelijk of kinderen krijgen 'opties' zijn. "Want het krijgen van kinderen ligt ook in de handen van Onze Lieve Heer", vertelt Staverman, die drie jaar een relatie heeft met Gail. "Als het ooit gebeurt, zie je een heel enthousiaste papa."