FOX start met nieuw seizoen The Walking Dead

FOX start met nieuw seizoen The Walking Dead

Geschreven door Pieter Jongsma

FOX start dinsdag 9 oktober met het negende seizoen van de hitserie The Walking Dead. Acteur Andrew Lincoln neemt na acht seizoenen afscheid van zijn iconische The Walking Dead-personage Rick Grimes.

Het nieuwe seizoen wordt gezien als een heel nieuw hoofdstuk binnen de populaire comic-serie. Onlangs gaf 'showrunner' Angela Kang, die dit seizoen voor het eerst creatief en inhoudelijk verantwoordelijk is voor de serie, aan dat er dit seizoen een flinke sprong in de tijd gemaakt gaat worden.

De fans van The Walking Dead hoeven dit seizoen niet lang te wachten tot ze de nieuwe afleveringen van hun favoriete serie kunnen zien. FOX zendt het nieuwe seizoen namelijk direct na de Amerikaanse premières uit. Dit houdt in dat fans in de nacht van zondag op maandag (vanaf 8 oktober) om 3.30 uur Nederlandse tijd de aflevering direct kunnen kijken op FOX.

Alphons Martens, Director Programming FOX: "Het is voor het eerst dat we een complete serie direct na Amerika uitzenden. Al maanden kijken fans uit naar dit bijzondere negende seizoen. Hoe verlaat het personage Rick Grimes de serie? Weet hij te overleven of niet? Volgende week begint op FOX dan eindelijk het seizoen waarin deze vragen beantwoord  worden".

The Walking Dead - seizoen 9, vanaf dinsdag 9 oktober wekelijks om 22.00 uur op FOX

Foto: Jackson Lee Davis/AMC