Tim Hofman presenteert nieuw programma Schuldig of Niet?

Tim Hofman presenteert nieuw programma Schuldig of Niet?

Geschreven door Pieter Jongsma

Tim Hofman presenteert het nieuwe tv-programma Schuldig of Niet? In het nieuwe programma gaat Hofman samen met elf jongeren kijken naar dramabeelden van de waarheid geïnspireerde situaties.

De jongeren gaan met elkaar in discussie gaan over de vraag: wie is er schuldig? Iedere aflevering komen mensen aan het woord die vergelijkbare persoonlijke verhalen hebben, als dader en als slachtoffer. Daarna geven juridische experts hun kijk op de zaak.

Tim Hofman maakte eerder samen met Geraldine Kemper het programma 'Verkracht of niet?'. Nu presenteert hij drie afleveringen over geweld en zelfverdediging. Tim: "Interessant, dit. Heb vorig jaar zelf met geweld te maken gehad, dus het leek me goed om hier eens diep in te duiken."

In elk van de drie afleveringen staat één case centraal: een inbreker die tijdens het volladen van zijn tassen in elkaar geslagen wordt door de logees in het huis, een bezoeker van een club die geweld gebruikt tegen een optredende portier en een scheidrechter die zich verdedigt tegen aggressieve spelers. De uitzendingen zijn tot stand gekomen met medewerking van een psycholoog, een rechter, een advocaat, het Openbaar Ministerie en de politie.

Schuldig of niet? is vanaf 29 oktober om 21.20 uur te zien op NPO3.

Foto: BNNVARA