Tim Hofman: ‘BOOS-uitzending over The Voice niet eerder online’
Bron: BNNVARA / Jeroen Werkhoven

Tim Hofman: ‘BOOS-uitzending over The Voice niet eerder online’

Geschreven door Daniël Schalk

BNNVARA gaat niet in op het verzoek om de uitzending van BOOS over de aantijgingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The voice of Holland al eerder uit te zenden. De uitzending is aanstaande donderdag om 16:00 uur te zien, zoals gepland. Dat laat maker Tim Hofman weten.

Er wordt sinds het statement van RTL op social media druk gespeculeerd. Journalist Lammert de Bruin noemt het op Twitter ‘best schadelijk’ dat er tot donderdag gewacht moet worden tot de ontdekkingen van BOOS worden gepresenteerd. “Iedereen is zich nu suf aan het speculeren”, schrijft hij.

Toch laat BNNVARA de kijker tot donderdag speculeren. “We kunnen de uitzending niet halsoverkop uitzenden. Dat RTL/ITV koos voor nu al acteren, is aan hen en hun goedrecht. Wij maken onze uitzending inclusief wederhoor en verwerking van nieuwe verhalen die binnenkomen zorgvuldig af”, zegt Tim.

Na het statement van RTL heeft bandleider Jeroen Rietbergen de beschuldigingen erkend. Volgens influencer Yvonne Coldeweijer en het Instagram-account Juice Channel is Ali B. er ook bij betrokken. Zijn management ontkent de aantijgingen. “We wachten het onderzoek met vertrouwen af”, laat SPEC. weten.