Grootste Britse visevenement Fish ‘O’ Mania live bij RTL 7

Grootste Britse visevenement Fish ‘O’ Mania live bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma

Wie slaat zoveel mogelijk zware vissen aan de haak en heeft na vijf uur hengelen het grootste gewicht aan vis op het droge gekregen? Dat is de grote vraag tijdens het grootste Britse visevenement ‘Fish 'O' Mania’ op zondag 14 juli. Aan de wedstrijd, die voor het eerst live te zien is op de Nederlandse televisie bij RTL 7, doen twee Nederlandse debutanten mee. Jurgen Spierings en Arjan Klop nemen die dag plaats naast veertien andere deelnemers aan een gigantische visvijver en vissen alsof hun leven ervan afhangt voor de hoofdprijs van 10.000 pond. Ed Stoop, bekend van ‘Vis-tv’ en hét gezicht van sportvissend Nederland, voorziet de wedstrijd van deskundig commentaar.

‘Fish 'O' Mania’ onderscheidt zich ten opzichte van andere ‘traditionele’ viswedstrijden door elk half uur het gewicht van de gevangen vissen te wegen in plaats van eenmaal op het eind. Hierdoor kan de wedstrijd per half uur er compleet anders uitzien. In 1996 zorgde dat ervoor dat tot op het laatste moment vijf vissers onderling eindigden met slechts 365 gram verschil.
In Engeland is het visevenement al sinds 1994 een begrip. Het grootste Britse sportkanaal, Sky Sports, pakt er elk jaar flink mee uit. Met vijftien HD camera’s worden de Engelse televisiekijkers en dit jaar voor het eerst ook de Nederlandse kijker getrakteerd op dit visfestijn.
Zoals de Engelsen zeggen;  “It’s time to face the fish” op zondag 14 juli bij RTL 7.

Uitzending; Vanavond (Zondag 14 juli) tussen 13.00 en 18.00 uur bij RTL 7