One Direction speciaal voor ‘RTL Late Night’ in Nederland

One Direction speciaal voor ‘RTL Late Night’ in Nederland

Geschreven door Pieter Jongsma

Maandag 8 december is het dan eindelijk zover: de One Direction-special van ‘RTL Late Night’! Niall, Zayn, Harry, Louis en Liam zijn exclusief te gast bij Humberto voor een één uur durende uitzending over de megapopulaire Britse boyband. Speciaal voor het RTL 4-programma maakten de boys een quick stop in ons land.

In aanwezigheid van ruim 200 uitzinnige fans vonden afgelopen zaterdag de opnames plaats in de Ziggo Dome te Amsterdam. De aanwezige lucky ones, bijna allemaal winnaars van de diverse superfanrondes en winacties in ‘RTL Late Night’, zagen hun wens in vervulling gaan om hun idolen van dichtbij in levenden lijve te zien. Sommigen konden hen zelfs aanraken, wat leidde tot hevig geëmotioneerde meisjes.

De geadoreerde 1D-jongens voelden zich duidelijk op hun gemak bij Humberto, wat resulteerde in een openhartig gesprek over hun muziek, hun hectische leven on the road, over hun liefde voor voetbal (ze zijn groot fan van onze Oranje spelers) én over de Nederlandse fans. Ze bleken zelfs een paar woordjes Nederlands te spreken. De bandleden werden verrast met de komst van voetballer Ruud van Nistelrooij en ook Nicky Romero, één van de grootste DJ's van de wereld, had een surprise voor ze in petto. Uiteraard zong de band diverse nummers van hun nieuwste album Four, waaronder de nieuwe single Night Changes.

Na de bekendmaking dat de band naar het RTL 4-programma zou komen, werd de redactie overladen met veelal opvallende berichten, tekeningen en filmpjes. Het resulteerde zelfs in meer dan 300.000 posts op Instagram.

One Direction ontstond tijdens de Britse versie van ‘The X Factor’ 2010 en was direct een doorslaand succes. Onder contract bij Simon Cowell, jurylid van de Britse ‘The X Factor’ en muziekproducer, brachten ze hitsingles uit als What makes you beautiful, Take me home, Live while we’re young en Story of my life.

'RTL Late Night' wordt geproduceerd door Blue Circle.
RTL 4, ‘RTL Late Night’, maandag t/m vrijdag tussen 22.30 uur en 23.30 uur

Bekijk RTL Late Night op TVblik.nl/rtl-late-night