Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa presenteren de Mediawijsheidtest

Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa presenteren de Mediawijsheidtest

Geschreven door Pieter Jongsma

Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa presenteren de Mediawijsheidtest op NPO3. Hoe heet het verschijnsel waarbij ouders alles over hun kinderen op social media delen?

Tijdens de nationale Week van de Mediawijsheid testen Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa de kijkers, het publiek en zeven bekende Nederlanders op hun kennis van de online wereld in de Mediawijsheidtest. Zangeres Sabrina Starke, schaatster Irene Schouten, rapper Pepijn Lanen, socialite Koen Kardashian, actrice Anouk Maas en YouTubers Marije Zuurveld en Qucee leggen hun mobieltjes voor één keer aan de kant en gaan de strijd met elkaar aan.

Filemon Wesselink: 'Social media is verschrikkelijk en ook fantastisch. Daarom is het zo'n boeiend onderwerp, waar we eigenlijk heel weinig van weten terwijl we er wel iedere dag mee geconfronteerd worden. Ik heb er zelf een enorme haat-liefdeverhouding mee.'

Kijkers kunnen live meespelen via de NPO 3-app. Samen met de bekende Nederlanders en het publiek in de studio testen zij hun kennis aan de hand van 25 vragen, verdeeld over 5 categorieën.

De Mediawijsheidtest dinsdag 20 november om 20.25 uur op NPO 3.

Foto: Estera Marysia