Marco Borsato keert terug naar De Kuip

Marco Borsato keert terug naar De Kuip

Geschreven door Pieter Jongsma

Marco Borsato keert in 2019 terug in de Kuip in Rotterdam. Op woensdag 29 mei 2019 keert de zanger terug naar de plek waar hij z'n grootste successen vierde.

Dit doet hij niet alleen, André Hazes, Lil Kleine en DI-RECT vergezellen Borsato tijdens het bijzondere optreden. Het is voor het eerst sinds 2008 dat er weer een volwaardig concert plaatsvindt in De Kuip.

Met de terugkeer lost Borsato een belofte uit 2004 in, toen hij voor het laatst in De Kuip optrad. Tijdens het onthullen van z'n muurtekening in de spelerstunnel zegde hij destijds aan stadiondirecteur Jan van Merwijk toe ooit terug te keren in De Kuip. Daarmee zou hij het record van The Rolling Stones evenaren, die tienmaal optraden in het stadion.

"Het is tijd om terug te gaan!" laat Borsato weten. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik hier ooit graag wilde terugkeren. In dit stadion is het allemaal begonnen, ik heb hier zelfs nog met mijn zoontje Luca van toen drie op m'n armen rondgelopen." Die ervaring vormde dan ook één van de inspiratiebronnen voor de terugkeer. Borsato vervolgt: "Ik realiseerde me begin dit jaar dat de generatie die toen aanwezig was inmiddels ook kinderen heeft die naar mijn muziek luisteren. Hoe leuk is het dat we nu samen met onze kinderen kunnen genieten?"

De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 16 november om 09:00 uur via borsato.nl