Sophie Hilbrand maakt porgramma over de liefde

Sophie Hilbrand maakt porgramma over de liefde

Geschreven door Pieter Jongsma

Sophie Hilbrand presenteert eind december het nieuwe programma Liefde is. In  de nieuwe vijfdelige serie toon Sophie Hilbrand aan de hand van openhartige en intieme portretten de vele gezichten en vormen van liefdesrelaties.

In iedere aflevering staat een andere fase van de liefde centraal en zo ontstaat er in de serie een tijdsbeeld van liefdesrelaties anno nu. Waar lopen we tegenaan en wat hebben we voor elkaar over?

Sophie Hilbrand: "Liefde is... gaat over het mooiste dat er is: de liefde! Maar het laat ook de scherpe kanten zien, de gekte, de grilligheid en het soms ongrijpbare. We hebben met Liefde is... een bijzondere inkijk gekregen in een aantal hele uiteenlopende liefdesrelaties van mensen zoals jij en ik. Ik wilde dit programma graag maken, omdat we in een tijd leven waarin we schijnbaar ongekend veel keuzes hebben, we veel ouder worden en het dus langer met elkaar te stellen hebben en ook omdat veel relaties klappen. Ik wilde onderzoeken wat we verwachten van de liefde en hoe mensen daar hun eigen invulling aan geven."

Liefde is... vanaf donderdag 20 december om 22.20 uur te zien op NPO1.

Foto: Wessel de Groot