Willeke Alberti ontvangt Troskompas Oeuvre Award

Willeke Alberti ontvangt Troskompas Oeuvre Award

Geschreven door Pieter Jongsma

Willeke Alberti heeft vrijdagavond tijdens het Muziekfeest van het Jaar in de Ziggo Dome de TrosKompas Oeuvre Award 2018 in ontvangst mogen nemen. Johnny de Mol reikte de prijs uit. Edsilia Rombley en Ruth Jacott eerden de zangeres vlak voor de uitreiking met één van haar grootste hits Samen Zijn.

"We zijn als jury zeer verheugd om de prijs dit jaar toe te kennen aan Willeke Alberti. Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan. Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft 'een leven als een lied', zoals ze het zelf vaak noemt", aldus de juryleden AVROTROS-deejay Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

Ook 2019 wordt muzikaal afgesloten met het Muziekfeest van het Jaar. Na deze tweede editie brengen de grootste artiesten van Nederlandse bodem in december volgend jaar wederom klassiekers, hits en meezingers ten gehore onder begeleiding van een groot symfonisch orkest.

Foto: Ben Houdijk