Menno Bentveld onderzoekt de wereld van plastic

Menno Bentveld onderzoekt de wereld van plastic

Geschreven door Pieter Jongsma

Menno Bentveld onderzoekt in de vierdelige documentaireserie Ik, Plastic onze haat-liefde verhouding met plastic.  In de vierdelige documentaireserie reist Menno Bentveld, samen met regisseur Floris-Jan van Luyn, door Nederland, Japan, Oeganda, Kenia en de VS. In een aaneenschakeling van bijzondere menselijke verhalen onderzoeken de makers onze relatie met plastic.

Menno Bentveld: "In deze serie geen Ocean Clean-up, Boyan Slat, plastic soup of andere beelden die je al kent. Ons verhaal gaat over de innige verstrengeling met het meest veelzijdige en bejubelde materiaal dat we ooit gemaakt hebben en dat nu de wereld dreigt te verstikken. Onze zoektocht naar een totaal andere benadering plastic voert ons langs Japanse shinto-priesters, indianen en Afrikaanse plasticsmokkelaars."

In de eerste aflevering reist Menno naar de oorsprong van het moderne plastic: Freeport, Texas. In de VS ziet hij wat een banenmotor de plasticindustrie is en ontdekt hij dat zowel voor- als tegenstanders van plastic zich beroepen op de bijbel.

Ik, Plastic is vanaf 10 januari vier donderdagen om 21.15 uur te zien op NPO 2.