The Wall keert terug op de zondagavond van SBS6

The Wall keert terug op de zondagavond van SBS6

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het spelprogramma met ballen, The Wall, keert terug. Op zondag 13 januari 2019 keert het spelprogramma terug voor het tweede seizoen. Dit nieuws maakte SBS6 donderdagavond bekend op haar eigen website. Op 22 april dit jaar was The Wall voor het eerst te zien bij SBS6. De presentatie is in handen van Winston Gerschtanowitz.

In The Wall draait het allemaal op rode en groene ballen. De kandidaten moeten proberen om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden. Wanneer een vraag goed is, valt er een bal naar beneden, langs de grote muur in de studio. De ballen vallen naar beneden in een soort flipperkast. Onderaan de muur staan bakken met bedragen. Waar de bal in valt, is altijd een spannend moment voor de kandidaten. 

Maar bij een fout antwoord kleurt de bal rood. Wanneer de rode bal in een bak valt, gaat wordt dit bedrag van de prijzenpot afgetrokken. De kandidaten kunnen dus veel geld verdienen, maar kunnen ook makkelijk veel geld kwijtraken. De kandidaten spelen in de studio als duo. De één zit in een kamer en speelt voor zichzelf en de andere kandidaat staat naast Winston.

Aan het einde van het spel mogen de kandidaten een keuze maken. Kiest de kandidaat in de kamer voor een bepaald bedrag? Of gokt hij dat zijn mede kandidaat goed gespeeld heeft? Ook dit is iedere keer weer een spannend moment. Want met welk bedrag gaan de kandidaten naar huis? Het is een zenuwslopend spelprogramma waarbij de kandidaten over stalen zenuwen moeten beschikken.

Het eerste seizoen bleek een aardig succes voor SBS6. Mede hierdoor is er wellicht gekozen voor een tweede seizoen. Of de kijkcijfers weer zo hoog zijn, is nog maar even de vraag. Het hangt ook af wat de concurrenten op de zondagavond uitzendt.

The Wall is vanaf 13 januari 2019 om 20.30 uur terug op de zondagavond van SBS6.

Foto: SBS