Door Natasja’s Ogen: zou je iets kopen voor een medebewoner uit de wall?
Bron: RTL / Wesley de Wit

Door Natasja’s Ogen: zou je iets kopen voor een medebewoner uit de wall?

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag deelt Natasja haar kijk op Big Brother 2023.

In deze battle week strijden team groen en team roze tegen elkaar met verschillende spellen. Hiermee kunnen zij verschillende prijzen winnen, zoals binnen slapen, pizza en alle coins. Best wel grote prijzen, waardoor het logisch is dat de bewoners zich volop inzetten voor de opdrachten.

Team roze won uiteindelijk de eerste proef en mochten daarom lekker binnen slapen.Dat dit team uit eindelijk de meeste drama ging hebben had niemand denk ik kunnen voorspellen. Maar Lindsay snurkt en onder andere Ilse kan daar niet zo goed tegen. Op aandringen van Bart maakte Ilse Linsday wakker en toen ontstond er pas echt een drama. Niet alleen het feit dat Ilse haar wakker heeft gemaakt stoort Lindsay, maar ook het feit dat ze haar per ongeluk Leslie heeft genoemd.

Ik snap echt wel dat Linsday het niet leuk vind om anders genoemd te worden en midden in de nacht wakker gemaakt te worden. Zij kan er ook niets aan doen dat ze snurkt. Ook snap ik de andere kant heel goed, want niet kunnen slapen door iemand die snurkt is echt verschrikkelijk. Na heel veel gedoe en heel veel tranen rondom het “snurk incident” besluit Ilse op aanraden van Rob en Bart met Big Brother te gaan praten. Ze vertelt hem haar kant van het verhaal en dat zij vanwege haar hoog sensitiviteit last heeft van het gesnurk. Big Brother biedt aan om oordoppen in The Wall te leggen, zodat iemand deze voor haar kan kopen, want zelf heeft Ilse door een andere battle geen coins meer.

Ik vind dat wel een pittige uitspraak van Big Brother, de rest van de groep moet dus voor jou maar die oordoppen gaan kopen? Ik vind dat nogal wat, je kunt er niet vanuit gaan dat de rest van de groep dat wil gaan doen voor haar. Het is een individueel spel, dus de medebewoners zouden ook kunnen hopen dat Ilse na nog meer slechte nachten vrijwillig naar huis zou gaan. Gelukkig voor Ilse was Rob zo lief om de oordoppen voor haar te kopen, ik betwijfel of de rest van de deelnemers dit hadden gedaan.

Slechte verliezers

Tijdens de battles deze week werd duidelijk dat bepaalde bewoners echt slechte verliezers zijn. Rob en Chayron moesten samen battlen om alle coins door het oplossen van een puzzel. Rob won deze opdracht en daar was Chayron niet blij mee. Hij was kwaad, want Rob snapte eerst de opdracht niet en hij wel. Hij had alleen de puzzelblokken eerst niet van 1 naar 3 genummerd, maar van 3 naar 1. Beetje makkelijk gezegd dat je dan de opdracht sneller begreep dan Rob, als je het vervolgens eerst verkeerd oplost.

Ik begrijp echt wel dat je even baalt als je alle coins van je team verliest aan de tegenpartij, maar dat is nu eenmaal het spel. Toen vervolgens team roze ook nog de pizzaproef verloor was de gezelligheid helemaal ver te vinden. Het feit dat ze geen pizza kregen konden ze nog wel mee leven, maar toen team groen ook nog bier en wijn kregen voor bij het etentje werden ze erg chagrijnig. Het kon maar niet op volgens Chayron. Toen uiteindelijk ook nog bleek dat team roze de pizza’s moest gaan maken in de pizza oven was de gezelligheid de rest van de tijd erg ver te zoeken. Het is maar een spelletje mensen, de volgende keer winnen jullie weer iets.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!