Natuurfilm De wilde stad op Eerste Kerstdag op NPO 1

Natuurfilm De wilde stad op Eerste Kerstdag op NPO 1

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Op Eerste Kerstdag, 25 december, zendt BNNVARA de gezinsfilm, De wilde stad, uit. In deze meeslepende natuurfilm beleeft de kijker de stad Amsterdam door de ogen van filmkater Abatutu. De stem van acteur Martijn Fischer is in deze film te horen.

Abatutu ontmoet allerlei vertrouwde stadsdieren zoals de rat, de meeuw maar ook nieuwkomers zoals de halsbandparkiet en de rivierkreeft. Deze bijzondere kat ziet dingen die voor mensen nauwelijks opvallen. Want de meeste mensen zijn simpelweg te druk met hun mobiele telefoon. De documentaire is gefilmd vanuit het perspectief van de dieren, de mensen en de stad Amsterdam is hierbij het decor.

Vanaf 18.25 uur is de film op NPO 1 te bekijken, direct na de Kersttoespraak van Koning Willem-Alexander. Om 17.30 uur zendt BNNVARA de making-of van Abatutu in de wilde stad uit. Hierbij zijn bijzondere beelden van Abatutu te bewonderen.

De Wilde Stad verbindt spannende, gescripte scènes met verrassende documentairebeelden en laat op dynamische, krachtige wijze de schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving zien. Deze film is het derde deel van een trilogie over de Nederlandse natuur, na De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) en Holland: Natuur in de Delta (Gouden Film 2015).

Matthijs van Nieuwkerk in DWDD: 'Sir David Attenborough zou er jaloers op kunnen zijn. Geweldige natuurfilm, ik zeg het écht met nadruk. Minutieus, door een ringetje te halen.' NRC schreef: 'Een dynamisch gefilmd grootstedelijk natuurverhaal, begeleid door opzwepende muziek. De blik van Abatutu is onweerstaanbaar.' En het AD schreef: 'Originele en unieke beelden. De Wilde Stad toont een verborgen wereld die magnifiek in beeld is gebracht.'

De wilde stad is op Eerste Kerstdag om 18.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Foto: BNNVARA