VTM brengt Blind Date terug op de buis

VTM brengt Blind Date terug op de buis

Geschreven door Pieter Jongsma

VTM blaast de de datingshow Blind Date nieuw leven in. Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van VTM 'en op algemeen verzoek van de kijker' maakt het programma haar terugkeer.

Nathalie Meskers presenteert het nieuwe seizoen dat in een nieuw jasje is gestoken.  Een naast al die nieuwigheden zijn natuurlijk alle succeselementen van weleer gebleven: de onvergetelijke begintune, de originele commentaarstem, de wand die openschuift én... de dubbele zwaai op de trap.

Nathalie Meskens: "Ik was 13 toen Blind Date begon en was meteen grote fan. Van Ingeborg en van het spelletje. Iemand versieren op televisie en met een wand ertussen, dat was toch wel heel speciaal. En het moment dat de wand openging, was pure magie. Die magie voel ik nu opnieuw als ik zelf naast de wand sta. De zenuwen gieren door de keel van de kandidaten. Ondertussen bestaan er wellicht duizend manieren om te daten, maar amper zo spannend als in Blind Date."

Het nieuwe Blind Date is een ode aan het origineel waarmee Ingeborg in de jaren '90 zo succesvol was: één single 'jager' (soms zelfs 2!) en drie single 'prooien' schieten hun meest creatieve verleidingspijlen over de legendarische wand.

Blind Date vanaf woensdag 6 februari om 21.15 uur op VTM.