Wie is de Mol? is opnieuw onverslaanbaar

Wie is de Mol? is opnieuw onverslaanbaar

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond zaten de meeste mensen om 20.25 uur weer klaar voor Wie is de Mol? Het spelprogramma van AVROTROS kon weer rekenen op 2,9 miljoen kijkers. Hiermee is Wie is de Mol? Meteen het best bekeken programma van de avond. Een week eerder keken er ruim 2,8 miljoen mensen naar het spelprogramma.

Na Wie is de Mol? zapten veel kijkers over naar NPO 3. Hier was een nieuwe aflevering van Moltalk te zien. Hier keken in totaal ook weer 1,1 miljoen mensen naar. De hele aflevering werd uitvoerig nabesproken. Frans Bauer in China hield op NPO 1, na Wie is de Mol? bijna 1,2 miljoen kijkers vast.

Bij RTL 4 stond Holland’s Got Talent weer centraal. Vanaf 20.00 uur kwamen er weer allerlei bijzondere acts voorbij. Er deed zelfs een oude bekende mee, Lisette Brillemans. Zij kwam het voor de vijfde keer proberen. In totaal zagen zeker 1,4 miljoen mensen hoe Lisette helaas niet door ging naar de volgende ronde. Met deze kijkcijfers staat de talentenjacht op plek vier in het kijkcijferoverzicht.

Wie ben ik? deed het ook goed bij RTL 4. Rond 22.00 uur keken daar ook nog zeker 1 miljoen mensen naar. Daarna bleven er nog zeker 523.000 mensen over voor een herhaling van Iedereen is gek op Jack.Hierin spelen Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol de hoofdrollen.

SBS6 deed weer geen poging om mee te komen. Met een film win je geen kijkcijferstrijd. De film, Indiana Jones and the Last Crusadem uit 1989, werd bekeken door 283.000 mensen. Daarna liepen de kijkcijfers weer een beetje op. Hart van Nederland wist 480.000 kijkers te informeren. Shownieuws bereikte daarna nog 373.000 kijkers.

In de vooravond was het Kassa die veel kijkers wist te bereiken. In totaal zaten er om 19.05 uur zeker 1,3 miljoen mensen klaar voor het laatste consumentennieuws. RTL Boulevard wist rond 18.45 uur 831.000 kijkers te bereiken. Lachen om home video’s bij SBS6 wist 419.000 mensen te laten lachen.

Naast Wie is de Mol? met 2,9 miljoen kijkers bestaat de top drie verder nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur met 2 miljoen kijkers op de tweede plek en uit Studio Sport Eredivisie met 1,5 miljoen kijkers op de derde plek.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: SBS / Reinier Bergsma