Wie is de Mol? blijft onverslaanbaar op zaterdagavond

Wie is de Mol? blijft onverslaanbaar op zaterdagavond

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond keken de meeste mensen weer naar Wie is de Mol? Maar toch leverde het spelprogramma van AVROTROS een aantal kijkers in. Zo keken er gisteren bijvoorbeeld een mooie 2,5 miljoen mensen naar de zevende aflevering. Een week eerder keken er nog ruim 2,7 miljoen mensen. Toch staat het spelprogramma ook deze week bovenaan in het kijkcijferoverzicht.

De eerste halve finale van Holland’s Got Talent leverde RTL 4 1.4 miljoen kijkers op. In deze halve finale streden negen acts om een plek in de finale. Vooral de dansgroep Candymen zorgde voor een verhitte jury. Ook presentator Humberto Tan had er een beetje moeite mee. Hij wilde maar wat graag van plek ruilen met jurylid Chantal Janzen.

Maar de dansgroep sneuvelde in de halve finale. De tienjarige Pietje en de dansgroep Breaksquad wisten zich wel te plaatsen. Zij mogen over een paar weken nogmaals laten zien wat zij allemaal nog meer kunnen. Met de huidige kijkcijfers kwam de talentenjacht uit op plek vier in het kijkcijferoverzicht.

Daarna leverde RTL 4 weer een flink aantal kijkers in. Het spelprogramma, Wie ben ik? Moest het met minder kijkers doen. In totaal keken er maar 892.000 mensen naar het spelprogramma met Wendy van Dijk. Een week eerder doken de kijkcijfers ook al terug naar 868.000 kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat Wendy op plek elf in het kijkcijferoverzicht.

NPO 1 deed het een stuk beter. Direct na de 2,5 miljoen kijkers voor Wie is de Mol, bleven er nog zeker 1,3 mensen zitten voor Frans Bauer in China. Toch zapten er ook ruim één miljoen kijkers over naar NPO 3. Hier was een nieuwe aflevering van Moltalk te zien, de wekelijkse nabeschouwing van Wie is de Mol.

In de vooravond wist NPO 1 ook al veel kijkers te informeren. Consumentenprogramma Kassa wist ruim 1,2 mensen te bereiken. Een week eerder keken er ook al 1,3 miljoen mensen. Nog altijd is de presentatie in handen van Amber Kortzorg. Zij vervangt nu al een aantal weken Brecht van Hulten, die herstellende is van een hersenschudding.

RTL Boulevard wist in de vooravond 645.000 mensen te bereiken. Lachen om home video’s, op SBS6, deed het iets minder goed. Naar de home video’s keken 416.000 mensen. Daarna keken er nog zeker 393.000 mensen naar de film The Great Wall. Het leverde zelfs een plek op in het kijkcijferoverzicht en wel plek 21!

Naast Wie is de Mol, bestaat de top drie verder nog uit het NOS Journaal van 20.00 uur met 2,0 miljoen kijkers op plek twee en uit Studio Sport Eredivisie met 1,6 miljoen kijkers op plek drie.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: AVROTROS