Wie is de Mol wint opnieuw van Holland's Got Talent

Wie is de Mol wint opnieuw van Holland's Got Talent

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond zaten er opnieuw 2,8 miljoen mensen klaar voor Wie is de Mol? Het populaire spelprogramma van AVROTROS ging vorige week ook al van start met 2,9 miljoen kijkers. Wederom staat Wie is de Mol? bovenaan in het kijkcijferoverzicht. Geen enkel ander programma wist meer kijkers te bereiken.

RTL 4 zond de tweede auditie aflevering uit van Holland's Got Talent. Hier keken weer 1,4 miljoen mensen naar. Vorige week wist de talentenjacht van de commerciële zender ook al 1,4 miljoen kijkers te scoren. Met deze kijkcijfers staat Holland's Got Talent op plek vijf in het kijkcijferoverzicht.

Later op de avond was Frans Bauer te sterk voor Wie ben ik? Frans Bauer in China scoorde 1,2 miljoen kijkers voor NPO 1. Wie ben ik?, op RTL 4, scoorde rond 22.00 uur 1,1 miljoen kijkers. Vooral Britt Dekker viel heel erg op. In de ronde 'Wie ben ik?' wist zij vrijwel meteen te raden wie zij was, namelijk zichzelf. Dat is in de geschiedenis van Wie ben ik? nog nooit voorgekomen, aldus teamcaptain Ruben Nicolaï.

Bij SBS6 kon de kijker eerst lachen om home video's. Hier keken in totaal 449.000 mensen naar. Maar daarna zapten veel kijkers weg. Rond 20.30 uur werd de film Raiders of the Lost Ark uitgezonden. Hier keken in totaal slechts 362.000 mensen naar. Helaas voor SBS6 staat deze film niet in het kijkcijferoverzicht. Later op de avond bereikte SBS6 nog 646.000 kijkers met Hart van Nederland.

NPO 3 wist met Moltalk veel kijkcijfers te scoren. Vrijwel direct na de tweede aflevering van Wie is de Mol? zapten zeker 1,1 miljoen mensen over naar Moltalk. Deze talkshow stond natuurlijk weer volledig in het teken van alle hints die in het spelprogramma te zien waren. Eerder op de avond ging de eerste aflevering van Te leuk om waar te zijn, de nieuwe quiz van Buddy Vedder. In totaal keken daar 280.000 mensen naar.

Het consumentenprogramma Kassa wist in de vooravond weer veel kijkers te bereiken. De eerste reguliere aflevering van het nieuwe jaar deed het heel goed met 1,6 miljoen kijkers. De presentatie was nog in de handen van Amber Kortzorg. Zij opende Kassa door nog even kort op Brecht van Hulten terug te komen. De presentatrice is nog niet volledig hersteld van haar hersenschudding. Tot die tijd zit Amber op de plek van Brecht.

Na Wie ben ik? zond RTL 4 een herhaling uit van Iedereen is gek op Jack. In deze comedyserie spelen Jeroen van Koningsbrugge en Linda de Mol de hoofdrol. De herhaling wist rond 23.00 uur nog zeker 473.000 kijkers te vermaken.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: SBS / Reinier Bergsma