Veelgeprezen Sex Education krijgt tweede seizoen

Veelgeprezen Sex Education krijgt tweede seizoen

Geschreven door Pieter Jongsma

De Netflix-serie Sex Education krijgt een tweede seizoen, zo heeft Netflix bekend gemaakt. De serie werd een grote hit op de streamingdienst, naar schatting keken er meer dan 40 miljoen huishoudens naar de serie binnen de eerste vier weken.

Netflix start nog dit voorjaar met de opnames van het tweede seizoen, dat opnieuw zal bestaan uit acht nieuwe afleveringen, alle hoofdrolspelers waaronder acteurs Asa Butterfield en Gillian Anderson keren terug. Het eerste seizoen ontving lovende kritieken en zorgde voor open gesprekken op gebied van seksualiteit, relaties en identiteit.

De serie werd voornamelijk geprezen voor de verfrissende en vrouwvriendelijke  manier waarop het coming-of-age-verhaal werd gebracht, met daarbij intersectionele en multidimensionale personages waar het publiek hun hart aan verloor.

Over het tweede seizoen zegt serie-maker Laurie Nunn: "Het was zo spannend hoe het eerste seizoen ontvangen zou worden. Dat mensen over de hele wereld zich zo verbonden voelden met de personages die als ideeën in mijn hoofd zijn ontstaan, is ongelooflijk. Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die de tijd heeft genomen om naar de serie te kijken, en ik kan niet wachten om deze geweldige reis voort te zetten. "

"Laurie Nunn heeft de ongemakkelijke tienerbeleving met veel liefde en humor vastgelegd in Sex Education," zegt Cindy Holland, vice-president van Original Content, Netflix. "Samen met het team van Eleven en uitvoerend producent en regisseur Ben Taylor heeft ze een universeel herkenbare serie gecreëerd dat aansluiting vindt met onze abonnees over de hele wereld."

Foto: Netflix