Anna wint Heel Holland Bakt 2019

Anna wint Heel Holland Bakt 2019

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond werd de finale van Heel Holland Bakt gewonnen door Anna. In de finale bakte ze recht tegenover Nicole en Maroeska. De spanning in de tent liepen hoog op. Na de drie opdrachten was het aan André van Duin om de winnaar bekend te maken. Met de titel beste thuisbakker van 2019 ging Anna dus de tent uit.

Zij is hiermee de opvolgster van Hans, die vorig seizoen Heel Holland Bakt won. Als het aan André ligt komt het nieuwe seizoen weer in de winter op televisie. Dat vertelde hij vrijdagavond in de talkshow Jinek. De kijkcijfers voor Heel Holland Bakt waren de afgelopen weken bijzonder hoog. Gemiddeld schakelden er meer dan drie miljoen mensen in voor de bakwedstrijd.

Zowel Anna, Nicole als Maroeska werden al vaak meesterbakker van de week. Zij stonden dan geheel terecht in de finale. Wel werd de deelname van Maroeska kritisch beoordeeld door de kijkers. Onlangs verscheen er een interview van Maroeska in de media. Hierin gaf zij aan dat Omroep Max haar niet goed heeft neergezet in de tent.

De meeste kijkers vonden haar een beetje anders dan de andere bakkers. In werkelijkheid is zij niet zo, is in het interview te lezen. Omroep Max heeft nog niet gereageerd op het bewuste interview. Misschien besteedt André er nog aandacht aan in de talkshow Smaakt Naar Meer. De laatste aflevering van deze nabeschouwing is maandagavond vanaf 22.10 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Ronald J Reinders