Heel Holland Bakt 2019: Spiegelbeeld?!

Heel Holland Bakt 2019: Spiegelbeeld?!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond waren er nog maar zes bakkers over in de tent van Heel Holland Bakt. Deze zes hadden allemaal maar één doel voor ogen; niet afvallen. Maar de spanning was meer dan voelbaar. Deze spanning begon al bij de eerste opdracht; maak een mont blanc taart. Hierin zitten onder andere kastanjes verwerkt. Een heel bijzonder ingrediënt, die je niet vaak in een taart zou verwachten.

Voor Anna is het allemaal geen probleem. Zij bewaarde de rust en ging lekker aan de slag. Helaas had Hanneke wel problemen met deze taart. Zo was zij verbaasd over de kastanjes die in de taart verwerkt moesten worden. Vincent pakte het net even anders aan. Hij was van plan om ook peren in zijn taart te verwerken. Cas was van plan om mokka te gaan gebruiken. 

Het thema van deze week was overigens; wintersport. Hierover wilde André wel meer weten van de bakkers. Anna is een stijve hark op ski's. Dat laat ze liever aan anderen over. Met Cas wilde André gezellig Duitstalige wintersport hits zingen. Maar Cas wilde niet zo nodig Duits zingen. Hij wilde zich juist concentreren op zijn taart. Tussen de grappen en grollen door probeerde Hanneke dingen te stelen van Nicole. Maar Nicole liet dat mooi niet gebeuren. Gelukkig maar, wat Nicole mag die Hanneke wel in de gaten gaan houden...

Verder kwam Maroeska ineens los. Deze week was zij alles behalve afstandelijk. Het leek nu eindelijk wel alsof zij één van de groep was. Zo maakte zij meerdere grapjes met Vincent. Ze ging ook het gesprek aan met de andere bakkers. Eindelijk! Want nu krijg je als kijker de echte Maroeska te zien. Deze opdracht werd volgens mij gewonnen door Anna. Zij kreeg in ieder geval de meest positieve feedback van Janny en Robèrt.

De tweede opdracht van de avond was een hele bijzondere. De bakkers moesten zes spiegelgebakjes maken maar dan wel van die bollen. Voor Nicole leek dit een lastige opdracht te worden. Maar ze ging er vol voor. Hanneke maakte zich weer onnodig druk. Zij las de opdracht, maar leek het niet helemaal te snappen. Dus leek ze weer eens advies aan de crew te vragen. Maar die mogen natuurlijk nergens mee helpen.

Gelukkig liet Maroeska zich niet afleiden. Ook niet door de komst van André, zo leek ze hem bijna weg te willen sturen. Ook zij had moeite met de spiegelgebakjes. Eindelijk heeft de meester bakker van de afgelopen weken moeite met een opdracht. Want nu moet zij zich extra gaan bewijzen tegenover de jury. Hanneke is tussen door nog altijd een beetje onzeker. Dat gevoel wakkerde André nog gezellig even aan. Natuurlijk was dat niet de bedoeling van de presentator.

Voor Vincent is het makkelijk om slordig te werken. Iedere week krijgt hij weer te horen van Robèrt om netter te werken. Maar hier is niet echt veel van te merken. Hij komt ook met de tijd in de knoop. Niet alleen Vincent ervaart de tijdsnood. Iedereen raakte een beetje in paniek. Stress bij Maroeska, Cas die iets liet vallen en dan ook nog die klok die verder tikt.

Zowel Vincent als ook Hanneke wisten de jury niet te overtuigen. Hun spiegelgebakjes kwamen als slechtste uit de bus. Maar wel goed nieuws voor Anna. Haar spiegelgebakjes kwamen als beste naar voren. Dus die pakt niemand meer van haar af. Het lijkt wel alsof Anna een soort rust om zichzelf heen heeft gebakken. Vorige week leek ze nog een beetje druk, maar deze week is zij de rust zelve.

Het spektakelstuk was weer een hele bijzondere. De bakkers moesten een witte wintertaart zien te bakken. Het liefst met twee laagjes, zoals Robèrt het aangaf. Voor Cas was maar één ding belangrijk; netjes werken, heel netjes. Hanneke ging meteen druk aan de slag. Zij voelde namelijk de spreekwoordelijke bui al hangen. Laat die bui later echt zijn gevallen. Het kwam met bakken uit de lucht!

Nicole zag dat Cas heel netjes aan het werk was. Dus kon ze het niet laten om hem een compliment te geven. Kort daarna maakte Janny Hanneke een beetje onzeker. Maar later herpakte ze zich en zat goed in haar tijd. Het leek Hanneke te gaan lukken om op tijd klaar te zijn.

Vincent moet zich zorgen gaan maken. Hij was de tijd even vergeten en moest ineens haast maken. Anna zat er bovenop en gaf duidelijk haar mening. Dat Anna zich bemoeide met Vincent was niet helemaal de bedoeling. Dat Anna nu snel klaar is, is prima, maar laat Vincent met rust.

De taart van Nicole was echt prachtig. Maar ook Anna bakte er iets moois van. Zij waren zich vast zeker van de volgende aflevering. Maroeska maakte ook een goede en vooral lekkere taart. Maar meesterbakker werd zij deze week NIET! Die eer ging deze week naar Anna, geheel terecht overigens. Maar wie moest er dit keer de tent verlaten? Vincent zag het al aankomen; hij moest de tent helaas verlaten, tot verdriet van Janny. Want ze had wel een warme band met Vincent, zo leek het.

Gelukkig hoeven de kijkers Vincent niet lang te missen. Morgen (maandag) is hij alweer te zien in Smaakt Naar Meer. In deze talkshow mag hij zijn verhaal doen bij André en zijn gasten. Hoe heeft hij zijn deelname ervaren? Dat is morgen rond 22.15 uur te zien bij Max op NPO 1.

Tot volgende week!

Heel Holland Bakt is iedere zondagavond om 20.25 uur te zien bij Max op NPO 1.

Foto: Ronald J Reinders.