Column Expeditie Robinson: De stille kracht Anna en haantje Jayjay

Column Expeditie Robinson: De stille kracht Anna en haantje Jayjay

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Column Expeditie Robinson: De stille kracht Anna en haantje Jayjay

Alle afleveringen tot nu toe valt Anna Nooshin mij op, ze is een soort slimme stille kracht die wel degelijk aanwezig is, zegt wat ze vind maar weet wanneer het tijd is om niet verder aan te dringen. Voorzichtig probeert om tactisch te spelen maar ook hier eigenlijk zonder op te vallen. In de proeven doet ze sterk haar ding. Troost teamlid Elle. En dan ineens lijkt het bijna afgelopen…..

Maar even terug naar het begin, deze aflevering veel van hetzelfde, Gaby, Chloe en Jalou vinden cassaves. En Bertie vind op afvallerseiland meteen weer bananen. En haantje JayJay irriteert weer maar werkt weer hard.

En dan beginnen zich langzaam de contouren van het spel af te tekenen .JayJay en Pappie Kraantje blijken goede vrienden te zijn en bezoeken elkaars team vooruitdenkend aan een samensmelting.

Kraantje Pappie probeert al voorzichtig een groep te vormen binnen zijn team. Hij kan prima met Thomas overweg en wil ook Anna en Jessy in zijn groepje met het doel de ouderen Bartho (die zwak lijkt te worden) en Elle weg te stemmen. Lex zo geeft hij te kennen staat aan hun kant, denkt Lex maar hij wordt gebruikt.

Elle probeert eerst Bartho en daarna Lex aan haar kant te krijgen om zo een van de meisjes (Anna of Jessy) weg te stemmen.

Jayjay, Dave en Dio vormen een groep in het andere team, iets wat de andere teamleden opvalt waarbij voorzichtig gesproken wordt hoe dit uit elkaar te stemmen. Maar alles bepalend is wie de proef wint. En welk team naar de eilandraad moet. Wordt het in Noord Elle, Bartho, Anna of Jessy die weggestemd worden als ze verliezen of wordt het Jayjay in team Zuid.

Tijdens de proef zie je weer hoe belangrijk Jayjay voor zijn team is, een bundel kracht, hij hangt steeds als een anker aan het touw waarmee de loopbrug omhoog wordt gehouden.

De proef is weer fysiek, de deelnemers moeten een grote zware kist m.b.v. boomstammen naar een houten constructie rollen, een deel van de open te klappen kist vormt een steile wand naar een loopbrug. De kokosnoten uit de kist zijn de munitie om met een katapult 2 borden kapot te schieten.

De proef is zwaar, kent veel missers of deelnemers die kokosnoten uit de katapult laten vallen en de strijd lijkt gelijk op te gaan totdat Koos een bord kapot schiet, waarop team Noord hun inzet verdubbelt maar ze missen de kracht om de loopbrug hoog te houden. De brug zakt in terwijl Pappie eroverheen snelt. Vlak daarna schiet Koos een tweede bord kapot en wint team Zuid opnieuw. De teleurstelling is op de gezichten van team Noord te lezen.

En als Noord naar de eilandraad gaat blijkt het een gelijke strijd tussen Elle en Anna die veel stemmen krijgen. Elle 6 en Anna 6 waarna de laatste stem volgt en Elle met 1 stem verschil weg wordt gestemd. Elle grijpt de kans om naar afvallerseiland te gaan met 2 handen aan.

Noord is verzwakt na 2 verloren proeven en moet zorgen een proef te gaan winnen. Mochten ze weer verliezen dan vrees ik dat ook Bartho naar afvallerseiland moet. Anna lijkt na het afvallen van Elle even veilig.

Zuid zal ook een keer een proef verliezen den dan zal blijken of ze slim stemmen en Jayjay in het team houden die zeer waardevol is of hun irritaties de overhand laten krijgen en het sterkste teamlid wegstemmen.

Bekijk Expeditie Robinson TVblik.nl/Expeditie-Robinson