Penoza-film nog dit najaar in de bioscoop

Penoza-film nog dit najaar in de bioscoop

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het film vervolg op de hitserie Penoza draait vanaf 28 november in de Nederlandse bioscopen. De opnames beginnen eind maart en de casting is al in volle gang, zo laten producent NL Film en KRO-NCRV en distributeur Dutch FilmWorks dinsdag weten.

Er zullen bekende karakters uit verschillende seizoenen terugkeren en er worden spannende nieuwe personages toegevoegd", beloven de makers. Welke bekende personages terugkeren is vooralsnog niet bekend. Wel liet regisseur Diederik van Rooijen eerder weten dat alle acteurs die ze willen voor de film hebben toegezegd.

De film grijpt terug op de vijf televisieseizoenen die tussen 2010 en 2017 op televisie te zien waren. Wat het verhaal exact is, willen de makers nog niet kwijt. "Maar het leven van de familie Van Walraven wordt overhoop gehaald wanneer het noodlot toeslaat." Het is de bedoeling dat de film voor de trouwe fans "een feest van herkenning wordt", maar ook niet-fans de kans biedt alsnog kennis te maken met hoofdpersonage Carmen van Walraven en haar posse.

Foto: KRO-NCRV / Pief Weyman