NOS besteedt uitgebreid aandacht aan Provinciale Statenverkiezingen

NOS besteedt uitgebreid aandacht aan Provinciale Statenverkiezingen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De NOS doet in maart verslag van de Provinciale Statenverkiezingen. De uitslag bepaalt dit keer niet alleen de samenstelling van de 'provincieparlementen', maar heeft ook grote invloed op de slagvaardigheid van het kabinet-Rutte.

De nieuwe Provinciale Staten kiezen namelijk op hun beurt de leden van de Eerste Kamer en daar heeft de regeringscoalitie nu een wel heel krappe meerderheid, van één zetel. Raakt de coalitie die meerderheid kwijt, dan zal de regering over elk wetsvoorstel in de Eerste Kamer een meerderheid bij elkaar moeten onderhandelen.

Op vrijdag 8 maart vindt het radiodebat plaats. Onder leiding van Lara Rense en Xander van der Wulp kruisen ze de degens in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag. De twee uur durende uitzending is opgebouwd uit acht blokken van steeds een andere samenstelling.  

Dinsdag 19 maart presenteert Rob Trip het slot debat in Arnhem. Woensdag 20 maart presenteert Rob Trip de uitslagen avond bij de NOS. Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen en naar andere provinciehuizen en ook komen kiezers aan het woord.

Foto: NOS/Stefan Heijdendael