VTM zendt ook de komende jaren Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije uit

VTM zendt ook de komende jaren Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije uit

Geschreven door Pieter Jongsma

Wielerfans zitten ook de komende jaren goed bij de VTM. De Belgische omroep zendt ook volgend seizoen de twee topklassiekers Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije uit.

Chef Sport VTM, Michiel Ameloot: "Wij zijn erg blij met de contractverlenging, want de koers is net als het voetbal een belangrijke pijler van de sportverslaggeving bij VTM en VTM NIEUWS. Bovendien doen we er niet één jaartje bij, maar hebben we ons contract voor beide wedstrijden meteen voor twee seizoenen verlengd. Wedstrijden die perfect passen bij onze andere topmerken, zoals de Rode Duivels en de UEFA Champions League."

Het wedstrijdcommentaar is van VTM-wielerspecialist, Merijn Casteleyn. Co-commentator op de Via Roma bij Milaan-San Remo wordt Eddy Planckaert, winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de groene trui in de Tour.

Eddy is een ervaringsdeskundige: "Als renner heb ik Milaan-San Remo altijd heel graag gereden. Die koers was me op het lijf geschreven dus ik heb enorm veel zin om terug naar San Remo te gaan en commentaar te geven met Merijn. Want VTM en ik, dat voelt als een heel goede match. Door De Planckaerts ben ik een beetje getrouwd met het huis."