NOS gaat verder met Ronde van Spanje

NOS gaat verder met Ronde van Spanje

Geschreven door Daniël Schalk

Terwijl de laatste olympiërs hun best doen om een medaille te winnen op de Olympische Spelen, begint vandaag de Ronde van Spanje. De NOS zal vanaf vandaag, zaterdag 20 augustus, op televisie een flink aantal etappes van de 71e editie van de Ronde van Spanje live uitzenden.

In de weekenden is de Ronde van Spanje, ook wel bekend als de Vuelta, op televisie live te volgen en doordeweeks zendt de NOS samenvattingen van de wielerwedstrijd uit. De echte wielerfans kunnen op NOS.nl terecht voor een livestream, waar alle etappes van de Vuelta te zien zijn.

Het commentaar tijdens de Ronde van Spanje wordt gegeven door Maarten Ducrot, Herbert Dijkstra, Joris van den Berg en Danny Nelissen. Er is een sterk deelnemersveld met toppers als Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Philippe Gilbert, Chris Froome, Alberto Contador en Nairo Quintana.

Omdat Nederlandse renners het de laatste jaren goed doen in de Ronde van Spanje tekende de NOS vorig jaar een meerjarig contract tot 2020. De overkomst voorziet in live rechten voor radio, televisie, internet en mobiel. De Vuelta van 2016 rijdt door Spanje van 20 augustus tot 11 september.