Recensie: Borsato’s Budget Bruiloft is niet helemaal om door een (trouw)ringetje te halen
Bron: Patricia Steur

Recensie: Borsato’s Budget Bruiloft is niet helemaal om door een (trouw)ringetje te halen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Nou. Dat was mij weer een uur bijzondere televisie. Mary Borsato, de moeder van Marco, heeft een nieuw programma. Samen met haar beste vriendin, Betty de Groot, is zij te zien in Borsato’s Budget Bruiloft. In dit programma helpen zij stellen met het realiseren van een bruiloft. Ik weet niet zo goed wat ik hier nu van moet vinden. 

In eerste instantie heb ik het gevoel alsof ik naar Frank en Rogier aan het kijken ben. Het is in principe hetzelfde (flauwe) programma. Een beetje proberen te scoren op een goedkope manier. De grappen die Mary en Betty maken doen mij weer denken aan Gerard Joling en Gordon. Hebben de beide vrouwen dat wel helemaal nodig?

Waarom?

Mary Borsato is toch iemand die dit niet nodig heeft? Ik bedoel, het is prima dat ze mensen wil helpen. Maar het gevoel komt niet echt bij mij, als kijker, binnen. Op sommige momenten heb ik het gevoel alsof ik naar een slecht programma aan het kijken ben. Dat vind ik toch ergens zonde. Want het idee is natuurlijk heel erg mooi. Mensen helpen die het moeilijk hebben. Maar daar heeft RTL John Williams onder andere al voor in dienst. Dat bedoel ik niet negatief, ik ben juist blij met John. 

Is het wel helemaal een RTL 5 programma. Met alle respect, maar waarom zijn Mary en Betty bij RTL 5 te zien? RTL 5 wil zich volgens mij op jongeren richten. Is het dan niet een beter idee om het programma in het weekend van RTL 4 neer te zetten? Gewoon op de zaterdagmiddag vlak na de middag. Gezellig een kopje koffie of thee erbij en klaar ben je. Nee, ik vind het jammer dat RTL zulke vrouwen op de woensdagavond van RTL 5 zet. Dat kan echt wel beter hoor. 

Promoveren?

Nu ben ik niet de doelgroep van dit programma. Toch zullen er mensen zijn die hiernaar willen kijken. Maar de (trouwe) RTL 5 kijker? Ranking The Stars is een typisch RTL 5 programma. Maar Borsato’s Budget Bruiloft? Nee. Sorry. Ik vind het echt geen goede combinatie. Ik voel een televisie scheiding aankomen. Zal RTL 4 het trouwprogramma een tweede kans geven?

Wie weet kunnen Mary en Betty het ‘gat’ opvullen wat Frank en Rogier achterlaten. Beide mannen zijn, volgens de media, uit elkaar. Of dat gevolgen heeft voor hun programma is nog onbekend. Maar voor mijn gevoel heeft RTL al een nieuw duo in de startblokken klaar staan. Ik hoor de spreekwoordelijke kerkklokken al luiden. 

Conclusie. Snel weg bij RTL 5 en hup naar RTL 4. Ik vermoed dat de RTL 4 kijker het meer kan waarderen. Dan kan Hotter Than My Daughter ook meteen terug naar RTL 4. Want bij RTL 5 is het werkelijk waar geen gezicht. Dat is toch jammer, want het programma was een groot succes. Dus Mary en Betty, jullie inzet mag zeker beloond worden! 

Borsato’s Budget Bruiloft is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 5.