Jorn weet Screentest te winnen

Jorn weet Screentest te winnen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond zond RTL 4 de finale van Screentest uit. Deze talentenjacht werd gewonnen door Jorn. In de finale stond hij tegenover Hila. Na verschillende rondes wist Jorn de meeste punten van de jury te scoren. Met deze overwinning krijgt hij niet alleen €50.000,- (op jaarbasis), maar ook een contract bij RTL 4.

De presentatie van Screentest was in handen van Gordon. Het is meteen het laatste programma voor de presentator. Hij stapt in januari 2019 over van RTL naar SBS. Bij RTL 4 was Gordon te zien in onder andere Holland's Got Talent, Hotter Than My Daughter en Gordon in wonderland. Onlangs werd bekend dat Patty Brard Hotter Than My Daughter over gaat nemen van Gordon.

De jury van Screentest was iedere week weer anders. Alleen Robert ten Brink zat iedere week in het midden achter de jurydesk. In deze finale werd Robert bijgestaan door Ron Brandsteder en Bridget Maasland. In de afgelopen weken waren onder andere Astrid Joosten, Kim-Lian van der Meij, Carlo Boszhard en Lucille Werner te zien als jurylid. Zij gaven de kandidaten iedere week punten.

Hila en Jorn deden onder andere Zullen we een spelletje doen? (SBS6). Deze ronde werd gewonnen door Jorn. Daarna moesten zij de All you need is love caravan in. Ook deze ronde wist Jorn te winnen van Hila. Met deze voorsprong gingen zij de derde ronde in. De laatste ronde bestond uit Screentalk, een interview opdracht. Hila mocht Waylon interviewen en Jorn mocht Pia Douwes interviewen.

Alleen bleek Screentest niet het succes waar RTL op hoopte. Vorige week keken er slechts 310.000 kijkers naar de halve finale. Een week daarvoor, op 28 oktober, keken er ook maar 318.000 mensen. De meeste mensen schakelden zondagavond naar NPO 1 voor Boer zoekt vrouw.

Wanneer de kersverse presentator bij RTL 4 te zien is, is nog niet bekend. Mogelijk staat hij morgen aan de desk van RTL Boulevard. Hier zal hij dan uitvoerig terugblikken op de afgelopen zes weken.

Foto: William Rutten

Lees ook de recensie over Screentest.