RTL4 trekt stekker uit RTL Late Night

RTL4 trekt stekker uit RTL Late Night

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL4 stopt met de dagelijkse talkshow RTL Late Night met voormalig Nieuwsuur-host Twan Huys. Vanavond is de allerlaatste uitzending. Dat heeft RTL maandagochtend bekendgemaakt. “Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken”, reageert presentator Twan Huys.

“Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden”, zegt RTL-directeur Sven Sauvé. “Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven”, vervolgt hij.

Vanavond neemt Twan Huys afscheid van de late avond op RTL4, waar vanaf morgen nieuwe afleveringen van Een Nieuw Leven In De Zon te zien zijn. In april start op het tijdstip De Zwakste Schakel met Bridget Maasland. Na de zomer komt de familiezender met een nieuw programma op de late avond.

RTL Late Night ging in augustus 2013 van start met Humberto Tan. Vanwege dalende kijkcijfers moest Tan van RTL in 2018 plaatsmaken voor Twan Huys, die daarmee de overstap maakte van de Publieke Omroep naar RTL. De talkshow moest onder leiding van Huys journalistieker worden, maar de kijkcijfers bleven dalen.

Foto: RTL / Roy Borghouts