Laatste RTL Late Night scoort bijna 800.000 kijkers

Laatste RTL Late Night scoort bijna 800.000 kijkers

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De laatste uitzending van RTL Late Night met Twan Huys scoorde maandag 787.000 kijkers naar RTL 4. Daarmee komt het programma uit op de twaalfde plek in de kijkcijfer Top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De uitzending trok vier keer zoveel kijkers als normaal.

Afgelopen maanden scoorde het programma slechts 200.000 kijkers, het dieptepunt was afgelopen oktober scoorde het programma 193.000 kijkers op de late avond. Het tweede seizoen van The Big Escape ging van start met 376.000 kijkers, Dreamschool trok erna 425.000 kijkers.

Maandag maakte RTL bekend per direct te stoppen met RTL Late Night. Het programma scoort al sinds de start in september matige kijkcijfers. “Helaas heeft het programma niet het grote publiek kunnen bereiken”, reageerde presentator Twan Huys maandag.

“Helaas moeten we concluderen dat het ondanks alle inzet niet is gelukt om de kijker aan het programma te binden”, zegt RTL-directeur Sven Sauvé. “Ik heb bewondering voor de gedrevenheid en betrokkenheid van Twan die van begin tot eind onverminderd is gebleven”, vervolgt hij.

Lees ook: RTL4 trekt stekker uit RTL Late Night

Foto: RTL / Ruud Baan