EO komt met nieuw muzikaal paasevenement

EO komt met nieuw muzikaal paasevenement

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

EO komt vanaf volgend jaar met een nieuw paasevenement voor NPO2. De voorinschrijving voor Matthäus aan de Maas is vandaag begonnen. Er is ruimte voor ruim 2.000 muziekliefhebbers die het aandurven om deel te nemen aan het grootste koor van Nederland.

Gedurende een 90 minuten durende tv-special worden de hoogtepunten uit het meesterwerk van Bach toegankelijk gemaakt voor een groot publiek. Het evenement vindt plaats in Rotterdam Ahoy.

In 2020 is het 150 jaar geleden dat in Rotterdam de Matthäus Passion voor het eerst in Nederland werd uitgevoerd. Inmiddels geniet dit beroemde werk een ongekende en wereldwijde populariteit. De EO wil met dit evenement het paasverhaal en de culturele waarde van dit werk op een vernieuwende manier voor een groot publiek toegankelijk maken.

In de zomer van 2019 wordt bekendgemaakt of het evenement definitief kan plaatsvinden. Voorwaarde hiervoor zijn voldoende aanmeldingen voor het publiekskoor. Daarom is het belangrijk dat koren of individuele zangers die graag mee willen doen zich nu aanmelden.

Foto: EO