Rijmend De Week Uit 2019: #5 Muzikaal hoogtepunt

Rijmend De Week Uit 2019: #5 Muzikaal hoogtepunt

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De afgelopen weken nam ik het nieuws tot mij. Dat maakte mij soms heel erg blij. Maar al het rijmen moet een keer stoppen. Dus dat kan wel eens goed kloppen. Dit is de vijfde en laatste editie van Rijmend De Week Uit, dat was een lastig, maar dapper besluit. Ik heb het met heel plezier gedaan. Nu is het weer even klaar en kan ik weer rustig gaan.

Songfestival nieuws in Nederland! Er is meteen weer van alles op Twitter aan de hand. Jan Smit, Chantal Janzen en Edsilia Rombley gaan het Songfestival presenteren. Daar kan ik nog een hoop van leren. Een vrolijk trio die het prima zal gaan doen. Al kost dat vast en zeker een hoop poen.

Maar geen zorgen de politiek draagt een steentje bij. Dus krijgt de NPO twaalf miljoen nog voor mei! Dus het grootste muziekfestijn is daarmee een feit. Helaas kan ik daar niet bij aanwezig zijn, tot mijn spijt. Maar in Spanje kijken wij het wel, wie weet komt er weer een (muzikale) rel. Nu alleen nog even afwachten wie voor Nederland mag gaan zingen. Dat nieuws moet nog even tot ons doordringen.

De horrofilm over Sint is verbannen door RTL. Het zorgde jaren geleden al voor een fikse rel. Een horrorposter in het bushokje. Mensen gingen toen bijna van hun stokje. Zoiets kan toch niet op de buis? Laat staan in uw huis. Nee dacht RTL, ja dacht SBS6. Voor John de Mol is het een wijze les. Horror Sint is meer dan welkom. Ik vind het een beetje stom. Gewoon niet uitzenden die enge film hoor, weet iets waar ik me enorm aan stoor.

Paul de Leeuw zal wel blij zijn. Oh stiekem vind ik het ook heel fijn. Ranking The Stars gaat van RTL 5 naar RTL 4. Het zorgt bij ons voor altijd zo veel plezier. Maar is het wel iets voor op de familiezender? Of gaat de hele zender straks door de blender. Echt een familiegevoel mis ik wel. Dus trek ik maar even aan de bel. RTL wat doe je nu allemaal? Straks pluk je jezelf nog spreekwoordelijk kaal? De tijd zal het leren. Wie weet zal het tij straks keren.

De familie Meiland is enorm populair, vraag mij niet waarom hoor. Dat zingen de Pieten echt elke dag in koor. Wat is er nu zo bijzonder aan de familie Meiland? Als zij op de buis zijn is het stil in Nederland. De hele maand december zijn zij te bewonderen op SBS6. Dat wordt gevierd met een fles. Een druppel meer of minder wat geeft dat nou? Straks komt er nog een aap uit de mouw…

Het rijmen is nu echt klaar. Ik vond het een mooi gebaar. Ik wens iedereen een gezellige pakjesavond. Dat zeg ik met een pepernoot in de mond. Ik vond het heel fijn in Nederland. Er is hier altijd wel wat aan de hand. Laat de verjaardag van Sinterklaas een feest zijn. Dat vind ik zo enorm fijn. Geniet van elkaar, dat is het mooiste gebaar. Wie weet rijm ik volgend jaar wel weer. Tot de volgende keer!

Fijne pakjesavond iedereen!

Groeten, Showbizz Piet.