Documentaire Levenslang over Joes Kloppenburg in première bij Videoland

Documentaire Levenslang over Joes Kloppenburg in première bij Videoland

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Levenslang, een documentaire over de nabestaanden van Joes Kloppenburg, gaat op dinsdag 7 mei in première bij Videoland.

In de documentaire ontmoeten de vader van Joes en de man die bleef leven door Joes' tussenkomst elkaar voor het eerst in 22 jaar in de Voetboogstraat in Amsterdam, de plek waar beiden een traumatisch verhaal delen.

Het indrukwekkende portret bevat exclusieve, niet eerder vertoonde beelden van Joes en het incident in de Voetboogstraat. Levenslang is geregisseerd door Jesse Bleekemolen en is in samenwerking met 'Met School naar Fataal' gemaakt.

Regisseur Jesse Bleekemolen: "De zinloze dood van Joes heeft een enorme impact gemaakt op het land en bij velen van ons staat zijn verhaal in het geheugen gegrift. We hebben dan ook ontzettend veel berichten gekregen van mensen die de documentaire willen zien. In overleg met de familie van Joes is er besloten dat de documentaire op 7 mei wordt uitgebracht. Het is de verjaardag van Joes, de dag waarop hij 49 jaar zou zijn geworden. De ouders, naasten, maar ook de slachtoffers van de beruchte 17e van augustus dragen het verlies de rest van hun leven met zich mee, zij hebben Levenslang..."

De documentaire is vanaf 7 mei, de dag waarop Joes 49 jaar zou zijn geworden, te zien bij Videoland. Diezelfde dag wordt de documentaire om 21.30 uur uitgezonden op RTL Z.