Mattie, Marieke en Domien al meer dan 56 uur vast

Mattie, Marieke en Domien al meer dan 56 uur vast

Geschreven door Pieter Jongsma

Mattie Valk, Marieke Elsinga en Domien Verschuuren zitten al meer dan 56 uur opgesloten in de Q-Escape Room. De drie Qmusic-dj's die maandagochtend opgesloten zijn, zitten inmiddels 56 uur vast. En ze blijven voor onbepaalde tijd vastzitten als ze de oplossing niet vinden.

Dat ze twee nachten weinig slaap hebben gehad, begint de dj's op te breken. Ook het ontbreken van daglicht en de felle studiolampen spelen het drietal langzaamaan parten. "Dit is sowieso de langste escape room-sessie ooit", merkt Mattie op. "We krijgen heel veel hulp van de luisteraars, maar we kunnen de antwoorden maar twee keer per dag invoeren", vult zijn radiopartner Marieke hem aan.

"Vanochtend waren we overtuigd dat we het goed hadden, maar we bleken geen steek dichter bij het antwoord te zijn." Domien besluit: "De geluidsfragmenten zijn ook zo kort dat het bijna niet te doen is. Maar ik hoop toch wel dat we vanmiddag weer het daglicht kunnen aanschouwen."

Ondanks alle hulp van de luisteraars lukt het Mattie, Marieke en Domien maar niet om de juiste code te kraken. Die code bestaat uit drie ultrakorte muziekfragmenten die ze dagelijks twee keer in mogen voeren. Puzzels in de Q-Escape Room kunnen ze helpen dichter bij de oplossing te komen. Ondertussen maken ze van 6 uur 's ochtends tot middernacht live radio.

Foto: Qmusic