Ruben Nicolai presenteert The Masked Singer

Ruben Nicolai presenteert The Masked Singer

Geschreven door Pieter Jongsma

Ruben Nicolai is de presentator van de nieuwe talentenjacht The Masked Singer. Dat heeft Sven Sauvé de algemeen directeur van RTL, vandaag bevestigd in het Algemeen Dagblad.

In The Masker Singer geven bekende Nederlanders een optreden gehult in een kostuum. In de jury zitten onder andere Carlo Boszhard en Gerard Joling. Het de nieuwe titels hoopt RTL de gaten te kunnen vullen die de onlangs vertrokken sterren achter laten.

“Doordeweeks zie je de minder groots geproduceerde programma’s en in het weekend de grote talentshows. Binnenkort The Masked Singer bijvoorbeeld“, zegt Sauvé. “Ook grijpen we terug op succesvolle merken als Weekend Miljonairs en Dancing with the Stars.”

Toch neemt de zender ook bewust afscheid van aantal programma's.  “Ik Hou van Holland was al enige tijd niet meer bij ons te zien. De rek was wat ons betreft een beetje uit dat format. Dance Dance Dance hebben we ook bewust laten gaan en It Takes Two vonden wij niet onderscheidend genoeg om te behouden.”, zo vertelt Sven tegen het AD.

Volgens de CEO van RTL gaan de zender nog in gesprek met Talpa over de programma's Oh Wat een Jaar en Weet ik Veel? "Daar liggen The Voice-achtige contractuele afspraken onder. Ik ga ervan uit dat we die behouden."

Foto: RTL