Vanavond op tv: Matthijs van Nieuwkerk en The Masked Singer luiden 2020 uit
Bron: RTL / BNNVARA / Talpa

Vanavond op tv: Matthijs van Nieuwkerk en The Masked Singer luiden 2020 uit

Geschreven door Daniël Schalk

De strijd om de kijker op oudejaarsavond wordt vanavond flink gevoerd tussen NPO 1, RTL4 en SBS6. De strijd op de laatste avond van het jaar is feller dan ooit met kijkercijferkanonnen Matthijs van Nieuwkerk, Ruben Nicolai en Linda de Mol. SBS6 gooit daarnaast ook de familie Meiland weer in de strijd.

NPO 1: Matthijs Gaat Door & Youp van ’t Hek

Matthijs van Nieuwkerk maakt op de valreep van 2020 zijn tv-comeback. Negen maanden na het einde van De Wereld Draait Door keert Matthijs terug met zijn nieuwe programma Matthijs Gaat Door, dat in het nieuwe jaar op zaterdag te zien zal zijn. Er is nog weinig bekend over het nieuwe tv-programma.

Voorheen was Matthijs ook te zien op oudejaarsavond met de hoogtepunten van De Wereld Draait Door, maar dit gat wordt nu opgevuld door Frank Evenblij met een quiz vol met beelden van 2020 in het programma Rad van het Jaar. Daarna is het de beurt aan Youp van ’t Hek met zijn oudejaarsconference.

  • 20:30u: Matthijs Gaat Door
  • 21:45u: Rad van het Jaar
  • 22:30u: Oudejaarsconference Youp van ’t Hek

RTL4: The Masked Singer & Guido Weijers

Ruben Nicolai wordt op oudejaarsavond door RTL4 ingezet met zijn kijkcijferknaller The Masked Singer. Op oudejaarsavond gaan de Klok, de Sneeuwpop, het Vuurwerk, de Oliebol en de Champagnefles de strijd met elkaar aan. Na de live oudejaarsconference van Guido Weijers worden de karakters onthuld.

  • 20:30u: The Masked Singer
  • 22:10u: Oudejaarsconference Guido Weijers
  • 23:30u: Ontknoping The Masked Singer

SBS6: Jochem Myjer & Ik hou van Holland

Voor het tweede jaar oprij mag Linda de Mol het jaar afsluiten op de tv-zender van haar broer. In de oudejaarsspecial van Ik hou van Holland viert Linda het 25-jarig jubileum van SBS6. Teamcaptains Jeroen van Koningsbrugge en Leo Alkemade worden vergezeld door verschillende SBS6-gezichten van toen en nu.

SBS6 gooit ook op oudejaarsavond de familie Meiland in de strijd om de kijker. Nu er geen vuurwerkshow is om uit te zenden, hebben de Meilandjes vanaf 23:58 uur de eer om af te tellen naar 2021. Martien, Erica, Montana en Maxime tellen samen met de kijker af naar nul en proosten daarna op het nieuwe jaar.

  • 20:00u: Theatershow Jochem Myjer
  • 21:50u: Ik hou van Holland: 25 jaar SBS6
  • 23:58u: Aftellen met de familie Meiland

Showbizznetwork.nl wenst iedereen een fijne jaarwisseling!