Opgelicht?! is weer terug met nieuwe afleveringen

Opgelicht?! is weer terug met nieuwe afleveringen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Opgelicht?! is weer terug met een nieuw seizoen. Vanaf vanavond is Jaap Jongbloed terug met nieuwe afleveringen. Hierbij krijgt hij opnieuw hulp van deskundige en oud-politieagente Ellie Lust. In de eerste aflevering komt een oplichter aan het woord, die zichzelf gemeld heeft bij de redactie van Opgelicht?!

Tegen zijn eigen zin in deed hij zaken voor louche figuren. Hiervoor is hij ook veroordeeld en nu wil hij anderen waarschuwen. Het leverde hem niet alleen een forse schuld op, maar ook een strafblad. Daarnaast besteedt Opgelicht?! aandacht aan de problematiek rondom Facebook-leningen. Mensen die niet makkelijk aan geld kunnen komen, worden vaak via een advertenties naar geldverstrekkers gelokt.

Ook zal Opgelicht?! haar kijkers vooraf waarschuwen met een unieke online plug-in. Deze helpt de kijker om foute website op tijd te herkennen. De speciale plug-in installeer je in je Chrome-browser. Mocht er een website in beeld komen die onbetrouwbaar lijkt, dan krijg je een melding. De plug-in is eenvoudig te downloaden via de website van Opgelicht?! Hier is ook de vernieuwe Opgelicht?!-app te vinden. Hier waarschuwt het programma ook voor nepwebshops, babbeltrucs, phishingmails en voorschotfraude.

Opgelicht?! is iedere dinsdagavond weer om 21.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Foto: AVROTROS / Nico Kroon